Στη σκηνή τον λες και απρόσιτο. Καλοπροαίρετα, θα μπορούσες να τον πεις αφάνταστα συγκεντρωμένο. Η αλήθεια είναι πως ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, κάποτε κιθαρίστας στις Τρύπες, γνωρίζει τι θέλει από τη σκηνή.

Μας έχει πει:

«Κάποιος θα έλεγε πως δεν έχω επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο. Γενικότερα στη σκηνή δεν είμαι επικοινωνιακός. Δεν μου πάει να πιάνω κουβέντα με το κοινό. Και αν κάποια στιγμή το κάνω πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι σε διάλογο με τους ανθρώπους που έρχονται να μας ακούσουν. Τους παρακολουθώ με τον δικό μου τρόπο. Ξέρεις όταν είμαι πάνω στη σκηνή, οτιδήποτε συμβαίνει στο κοινό φτάνει και σε μένα. Αυτό μπορεί να είναι η ένταση της χαράς. Ή η ένταση της δυσφορίας. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να είναι. Το θέμα είναι πως φτάνει και σε μένα.

 -Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s, Μ. Τρίτη 11 & Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, για ένα ακουστικό σετ με αποσπάσματα από όλη την προσωπική δισκογραφική του πορεία και τη συνοδεία ενός μαγικού σεξτέτου εγχόρδων. Οι ξεχωριστοί συνοδοιπόροι του βυθίζονται σε ένα καθάριο, παιχνιδιάρικο και ζωογόνο ταξίδι βαθιάς μουσικής απόλαυσης, στο οποίο παρασύρουν και το ίδιο το κοινό.

Η αλήθεια είναι πως οι ζωντανές εμφανίσεις του Παπαδόπουλου λάμπουν από μουσική. Αυτό το λες και αντίσταση ενάντια σε μια εποχή που η λέξη συναυλία σχεδόν αντικαταστάθηκε από την λέξη σόου. Πώς άραγε διαβάζει την εποχή ο εκείνος;

Στην ερώτηση –«Η εποχή προσφέρεται για ξεκινήματα στην τέχνη;» που του κάναμε πριν λίγους μήνες μάς απάντησε

-Τα νέα παιδιά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με μουσικές και χίλια δυο πράγματα. Είναι τόσα πολλά. Σαν κομμάτια από ένα τεράστιο παζλ που δεν ενώνονται. Η εικονική επικοινωνία το γιορτάζει αλλά από την άλλη υπάρχει και γερή, πραγματική, απομόνωση. Δεν υπάρχει ένα κίνημα να εκφράσει το κοινό. Κάποια στιγμή και αυτό θα γίνει. Αν επιστρέψω στο παρελθόν μου θα έλεγα πως πάντα έβρισκα τοίχο σε εκείνα που ήθελα να κάνω. Οι άνθρωποι που πάντα επέλεγαν να κάνουν κάτι διαφορετικό πάντα αντιμετώπιζαν αντιδράσεις. Και αυτό δεν είχε να κάνει με το αν σε μια περίοδο υπήρχαν πολλά χρήματα, λίγα χρήματα ή καθόλου χρήματα. Ακόμα και την περίοδο που τα φράγκα έρρεαν με τη σέσουλα, το όνειρο ήταν να φαγωθούν σε σκυλάδικα. Από την άλλη, οι διαφορετικές μουσικές δεν ξέφευγαν απ’ αυτό που λέμε περιθώριο. Θυμάσαι όλες εκείνες τις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες που έσκασαν τη δεκαετία του ’80; Όλες κατέρρευσαν. Τώρα ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα. Κανένας δεν έχει ανάγκη την εταιρεία για να κυκλοφορήσει κάτι. Ηχογραφείς τη μουσική σου. Την ανεβάζεις στο ίντερνετ, την μοιράζεσαι με 10 ή 100 φίλους και βρίσκεις έναν χώρο να παίξεις. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, απλώς το κάνεις.

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος Acoustic Set Live – Μ. Τρίτη 11 & Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου στις 22:00 (στο six d.o.g.s.)

Συντελεστές:

Φώτης Σιώτας: βιολί και βιόλα, Μιχάλης Βρέττας: βιολί, Δημήτρης Βλαχομήτρος: μπουζούκι, Διονύσης Μακρής: κοντραμπάσο, Τάσος Μισυρλής: τσέλο, Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου

Προπώληση: 8 ευρώ / Είσοδος: 10 ευρώ

six d.o.g.s – Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι

T: +30 210 3210510