Στις Η.Π.Α. 19 νταήδες, 15 από αυτούς ανήκουν στη φρουρά του προέδρου Ερντογάν, αναγνωρίστηκαν και κατηγορούνται για επίθεση σε Κούρδους διαδηλωτές. Θυμάστε το περιστατικό; Τον περασμένο Μάη ο Ερντογάν επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης άτομα της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου προφανώς εκτονώνοντας τον εθνικιστικό τους οίστρο επιτέθηκαν σε Κούρδους συγκεντρωμένους έξω από το σπίτι του Τούρκου πρέσβη που διαδήλωναν ειρηνικά.

-Το περιστατικό συνέβη στις 16 Μαΐου. Η απρόκλητη επίθεση των ανδρών ασφαλείας του Ερντογάν συνέβη μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων Ερντογάν – Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Σήμερα οι 19 κατηγορούμενοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε διάπραξη βίαιου εγκλήματος. Δηλαδή κακούργημα που στις Η.Π.Α. τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης. Πολλοί από τους 19 αντιμετωπίζουν και μια έξτρα κατηγορία ικανή να φορτώσει την ποινή τους με έξτρα χρόνο φυλάκισης. Είναι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σε άοπλους πολίτες, κρατούσαν όπλα. Το γραφείο του εισαγγελέα έχει παραδώσει μαζί με το σκεπτικό του και τα ονόματα τριών ανθρώπων, όλοι τους ήταν μέλη της ομάδας ασφαλείας του προέδρου Ερντογάν, που πήραν μέρος στα γεγονότα ου περασμένου Μάη. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν τον Ιούνιο. Θα δικαστούν στις 7 Σεπτεμβρίου.

-Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης της φρουράς του προέδρου Ερντογάν σε έδαφος των Η.Π.Α. ήταν ο τραυματισμός 11 ανθρώπων. Και στην περιγραφή που έκανε στις δικαστικές αρχές ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε την επίθεση των πάνοπλων και εκπαιδευμένων Τούρκων σωματοφυλάκων ως βάναυση. Υπάρχει βίντεο που δείχνει άνδρες να επιτίθενται σε ένα μικρο γκρουπ Κούρδων και Αρμενίων διαδηλωτών γρονθοκοπώντας και κλωτσώντας τους. Σε ένα στιγμιότυπο άνδρες με σκούρα σακάκια μαγνητοσκοπήθηκαν να χτυπούν χωρίς έλεος μια γυναίκα που κείτεται αναίσθητη στο πεζοδρόμιο. Οι αρχές των Η.Π.Α. είναι κατηγορηματικές για τη σκληρότητα των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έναντι απλών πολιτών.

-Ο τρόπος δράσης των σωματοφυλάκων του Ερντογάν δεν είναι πως απλώς ξεπερνά κάθε πρωτόκολλο δράσης κρατικών υπηρεσιών. Την επίθεσή τους χαρακτηρίζει αμετροεπής αλαζονεία. Απλώς επιτέθηκαν, αδιαφορώντας για τη νομοθεσία μιας χώρας, ως απλοί χούλιγκαν τυφλωμένοι από μίσος.