του Νίκου Μουρατίδη //

Θεωρείται ένας από τους σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο οποίος απέκτησε μεγάλη φήμη στη διάρκεια της ζωής του, τόσο μέσα από το έργο του όσο και μέσα από την κοινωνική του ζωή. Με το Breakfast at Tiffanys αλλά και με με τις φιλίες και τα πάρτι του, απασχόλησε όσο κανένας το ενδιαφέρον των ΜΜΕ των διάσημων και των πλουσίων.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του απομονώθηκε, πιθανώς εξαιτίας της απόρριψης πολλών φίλων του και υιοθέτησε μία άκρως εκκεντρική συμπεριφορά στις δημόσιες εμφανίσεις του, ενδεχομένως απόρροια του αλκοολισμού και της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Το τελευταίο λογοτεχνικό έργο του, που δημοσιεύτηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή, ήταν η συλλογή διηγημάτων Μουσική για Χαμαιλέοντες (Music for Chameleons), το 1980. Πέθανε ύστερα από υπερβολική δόση χαπιών, σε ηλικία 59 ετών.

Κατ΄ αρχήν υπάρχουν δύο ταινίες (φωτο κάτω) που ασχολούνται με τον Τρούμαν Καπότε, οπότε μπορείτε να πάρετε μια «μυρωδιά» για το ποιος ήταν, για το πόσο εκκεντρικός ήταν και για τον μοναδικό τρόπο που μιλούσε. Η εκφορά της ομιλίας του ήταν τόσο λεπτή, σχεδόν ψιθυριστή και θηλυπρεπής που τα πρώτα λεπτά που τον άκουγες δεν ήξερες αν κάνει πλάκα ή αν όντως έτσι ήταν η φωνή του.

Ο Truman Capote (αληθινό όνομα Truman Streckfus Persons), γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1924 και πέθανε στις 25 Αυγούστου 1984. Ήταν Αμερικανός συγγραφέας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας καιηθοποιός! Πολλά από τα διηγήματα και τα βιβλία του θεωρούνται κλασσικά, όπως νουβέλα Breakfast at Tiffanys (1958) και το μυθιστόρημα Εν Ψυχρό (In Cold Blood -1966). Επίσης να πω ότι πάνω από 20 έργα του έχουν γίνει ταινίες ή παραγωγές για την τηλεόραση.

Ο Capote κέρδισε τεράστια φήμη όταν κυκλοφόρησε το In Cold Blood. Ένα μυθιστόρημα με δημοσιογραφική άποψη για την δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας στο Kansas. Ξόδεψε 4 χρόνια για να το γράψει.

Ο Truman Capote και οι άλλοι.

Η ζωή του εκκεντρικού συγγραφέα έχει τεράστιο φωτογραφικό ενδιαφέρον. Ελάτε να χαζέψουμε μαζί φωτογραφίες από την ζωή του στην Νέα Υόρκη.

Με την Lee Radziwill – την αδελφή της Jackie KennedyOnasis, και δεξιά με την Debbie Harry των Blondie.

O Truman Capote και ο Marlon Brando το 1953.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.