Ο Νίκος Μουρατίδης συνάντησε τον Μίμη Δομάζο. Και του έκανε δέκα ερωτήσεις για το παρόν και το παρελθόν. Ο ποδοσφαιριστής μέρος μιας Παναθηναϊκής κληρονομιάς που κανένας φίλαθλος δεν θα ξεχάσει απάντησε με τους δικούς του όρους. Η ειλικρίνεια, μάλλον, ήταν ο πρώτος και ο απαρέγκλιτος.

του Νίκου Μουρατίδη //

  1. Κύριε Δομάζο που σας πετυχαίνω; (γέλια) Κυριολεκτικά στο τρέξιμο λόγω των παρουσιάσεων του βιβλίου μου.
  2. Είδα κάποιες φωτογραφίες σας πρόσφατα με τον Κραουνάκη και την Νικολακοπούλου-από ένα γύρισμα. Περί τίνος πρόκειται; Αααα είναι από τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή μου που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Λιάνης. Σε ένα ξεχωριστό γύρισμα στη μέση του γηπέδου της Λεωφόρου, βρεθήκαμε με τον Σταμάτη και τη Λίνα, θυμηθήκαμε “τα πιο ωραία λαϊκά”, τα τραγουδήσαμε με τη συνοδεία του πιάνου στη σέντρα του γηπέδου και θυμηθήκαμε διάφορες ιστορίες…
  3. Πότε θα προβληθεί; Θα το δείτε από τον ΟΤΕ-TV μέσα στο 2017. Πότε ακριβώς, δε γνωρίζω…
  4. Το όνομα σας αναφέρεται στο τραγούδι «Τα πιο ωραία λαϊκά». Θέλετε να μου πείτε αν θυμάστε πως αισθανθήκατε την πρώτη-πρώτη φορά που το ακούσατε; Όταν γράφει στίχους η Λίνα Νικολακοπούλου και μουσική ο Σταμάτης Κραουνάκης, το αποτέλεσμα πάντα είναι πιο πάνω από μοναδικό. Όταν άκουσα το τραγούδι “Τα πιο ωραία λαϊκά… με το Δομάζο αρχηγό και το Σιδέρη κυνηγό” αισθάνθηκα όμορφα, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, μεγάλη ευγνωμοσύνη στη Λίνα που με ανέφερε στους στίχους ενός τραγουδιού που είναι ήδη διαχρονικό και το αγαπάει ο κόσμος.
  5. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, κυκλοφόρησε και το βιβλίο σας «Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις». Γιατί το γράψατε; Με πείσανε τελικά! Κι έκανα καλά απ’ ότι φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου. Είχε έρθει η ώρα που ένιωθα την ανάγκη να αφήσω κι εγώ κάτι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, όπως λέμε.
  1. Επειδή ήσασταν ένας σούπερ-σταρ των γηπέδων και τα πάντα έχουν γράψει οι εφημερίδες για σας, στο βιβλίο τι θα βρούμε που το ξέρουμε; Θα βρούμε πολλά μικρά μυστικά, σπάνιες φωτογραφίες και ιστορίες που ίσως δε γνωρίζατε και που κι εγώ ανέσυρα από τη μνήμη μου. Επίσης, συμβουλές και τεχνικές ποδοσφαίρου που για πρώτη φορά υπάρχουν σε λεύκωμα και απευθύνονται σε μεγάλους και κυρίως μικρότερα παιδιά που μαθαίνουν την τέχνη του ποδοσφαίρου σε Ακαδημίες.
  2. Σε όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες σας βλέπω δίπλα σας την κόρη σας την Πόπη, σαν φύλακας άγγελος… Όντως, πάντα δίπλα μου. Και εκείνη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πειστώ για τη συγγραφή αυτού του λευκώματος. Με βοηθάει πολύ στις παρουσιάσεις του βιβλίου ανά την Ελλάδα, δημοσιογράφος βλέπετε γαρ… Ξέρει καλά την επικοινωνία.
  3. Όταν σας ζήτησαν να είστε ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφερε την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό μας στάδιο για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα, πως αισθανθήκατε; Όταν μου τηλεφώνησε η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και συγκίνηση όταν πια κράτησα τη φλόγα. Από τις στιγμές που θα θυμάμαι πάντα!
  4. Από τα 21 χρόνια που παίξατε στον ΠΑΟ, τι κρατάτε; Αααα και είστε ακόμα Παναθηναϊκός;(γέλια) Τα πάντα κρατάω! Όλες τις στιγμές, που ήταν πάντα έντονες, και τις καλές και τις λιγότερο καλές. Ε ναι, μέχρι το τέλος Παναθηναϊκός!
  5. Πριν τελειώσουμε θα ήθελα να μου πείτε πως περνάτε ένα κανονικό σας 24ωρο. Τι κάνετε μέσα στην ημέρα σας; Κάθε μέρα δεν είναι ποτέ ίδια, το σταθερό είναι οι καθημερινές προπονήσεις με τα παιδιά στην Ακαδημία μας στη Ν. Ερυθραία και φυσικά οι οικογενειακές στιγμές.

Και την 11η ερώτηση θέλω να την κάνετε εσείς στον εαυτό σας και να την απαντήσετε κιόλας.

  1. Μετάνιωσες για κάτι στη ζωή σου; Δε μετάνιωσα για τίποτα και πιστεύω πως έχω κι άλλα πράγματα να κάνω… ίσως ακόμα ένα βιβλίο…

στρατηγός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, ΠΑΟ,

Ο Μίμης Δομάζος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου του 1942 και ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, καθώς και ένας από τους ελάχιστους που η καριέρα του διήρκεσε πάνω από δυο δεκαετίες (21 χρόνια). Είχε το προσωνύμιο ο «Στρατηγός». Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Άμυνα Αμπελοκήπων και το 1959, σε ηλικία 17 ετών, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Στο “τριφύλλι” έκανε σπουδαία καριέρα και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του αθηναϊκού συλλόγου. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε συνολικά σε 502 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία των “πρασίνων”. Κορυφαία του στιγμή υπήρξε η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Wembley απέναντι στην κορυφαία ομάδα της εποχής στην Ευρώπη, τον Ajax του Johan Cruijff.

στρατηγός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, ΠΑΟ,

Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Μίμης Δομάζος

στρατηγός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, ΠΑΟ,

Για το γύρισμα της εκπομπής του OTE-TV στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Από αριστερά: Αριστείδης Καμάρας, Γιώργος Λιάνης, Πόπη Δομάζου, Μίμης Δομάζος, Σταμάτης Κραουνάκης.

στρατηγός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, ΠΑΟ,

πηγή nikosonline