Όταν ο  συνταγματάρχης είχε κέφια: «Ασθενήν έχουμε. Εις τον γύψο τον βάλαμε. Τον δοκιμάζομε εάν μπορεί να περπατάει με τον γύψο. Βγάζουμε τον αρχικό γύψο και ενδεχομένως περιορίζουμε τον καινούργιον εκεί που χρειάζεται. Ας προσευχηθούμε να μην χρειάζεται ξανά γύψον. Εάν χρειάζεται θα του τον βάλουμε για το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι να σας καλέσω να δείτε και εσείς το πόδι χωρίς γύψο.»

Απόσπασμα από λόγο του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Έλληνα αξιωματικού, πραξικοπηματία και πρωτεργάτη της κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας την περίοδο 1967-1974 καθιστώντας τον εαυτό του ηγέτη της τότε στρατιωτικής κυβέρνησης, γνωστής ως Χούντα των Συνταγματαρχών.

-Το Πραξικόπημα των συνταγματαρχών στους φαν του ονομάστηκε «Επανάστασις». Και η λίγκα των πραξικοπηματιών «επαναστάτες». Οι φιέστες ανάταξης του ηθικού των «νοικοκυραίων» της εποχής ήταν μέρος του πάρτι. Η προπαγάνδα της στις φιέστες της έχωνε και ψεύτικα χειροκροτήματα σε τηλερεπορτάζ που την αποθέωναν «φυσικά».

-Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 αν υπήρχε ίντερνετ τα αγγλικά του Στυλιανού Παττακού [υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73)] θα γίνονταν γκλόμπαλ τρολιά.

-Η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί. Όταν το μιλιτέρ: «Από σήμερον και μέχρι νεοτέρας διαταγής…» γίνεται μέρος του λεξιλογίου των πολιτών.

-Ο «λύνω και δένω» της χουντικής επικοινωνίας. Ο σταρ, ο δημοσιογράφος, ο μάνατζερ Νίκος Μαστοράκης παίρνει συνέντευξη από φυλακισμένους φοιτητές στο στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ. Ο Μαστοράκης μπροστά και πίσω από τις κάμερες «ποζάρει» ως ο απόλυτος μονάρχης της εποχής. Η λέξη ξεφτίλα μοιάζει λίγη να τον χωρέσει. Μετά τη συνέντευξη οι φοιτητές επέστρεψαν στα κρατητήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ. Τη φωλιά των βασανιστηρίων κάθε αντιφρονούντα.