του Γιώργου Ράλλη //

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου άλμπουμ “σήμερα” ;

-Σήμερα και χθες και για όσο ακόμα. Αγαπημένη μπάντα οι E.S.T. με τη μοναδική ζωντανή ηχογράφηση στο Αμβούργο το 2006, κατά τη διάρκεια του Tuesday Wonderland tour, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2007 από την ACT, λίγο καιρό πριν μας αφήσει ο Esbjorn.…«E.S.T. live in Hamburg» λοιπόν

– Πού άκουσες την αγάπη μέσα του ;

-Την αγάπη μπορεί να την ακούσει ο καθένας νομίζω σε κάθε πλήκτρο που χτυπάει στο πιάνο ο Esbjörn, σε μία – γεμάτη εφέ – δοξαριά του Dan στο κόντρα και στο χτύπημα με τα δάχτυλα στο ταμπούρο του Magnus… Στις μαγικές interactive στιγμές τριών ανθρώπων, ζωντανά, πάνω σε ένα stage κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί σχεδόν σε κάθε κομμάτι… σε όλα αυτά ακούς την αγάπη.

– Πότε και πού άκουσες το άλμπουμ που λες πρώτη φορά;

-Αρχικά είχα ακούσει το στούντιο άλμπουμ, Tuesday Wonderland,  μετά από ένα μαγικό live του Dave Holland στην Αγία Παρασκευή το 2007, όπου φεύγοντας βλέπω σε ένα φυλλάδιο ότι την επόμενη εβδομάδα θα εμφανίζονταν στο Παλλάς στα πλαίσια του συγκεκριμένου tour. Διάφορες συγκυρίες και ο … ‘φίλος’ μου ο Μέρφι δεν με άφησαν να τους δω. Και φυσικά έμεινε απωθημένο. Ώσπου μετά από 10 χρόνια σχεδόν, έγινα κάτοχος της συλλεκτικής έκδοσης του τετραπλού βινυλίου και το απολαμβάνω νυχθημερόν σα να βρίσκομαι κι εγώ εκεί από κάτω ….

– Κάνε την καρδιά σου “πέτρα” και πες μας αν υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις;

-Θα πω το «Dolores in a Shoestand» για τις απίστευτες εξάρσεις του, τη μελωδικότητά του, το «άρρωστο» groove, τα ταξιδιάρικα break down, το crescendo στο φινάλε αλλά και το μοναδικό standing ovation, απόρροια των 15+ μαγικών λεπτών που προηγήθηκαν.