της κυρίας The Bitch //

Κυκλοφορούσε πριν από καιρό στο fb αλλά τώρα δεν μπορώ να το βρω. Είναι εκείνο το σκίτσο με τον πρίγκηπα να φιλάει τη νεκρή Χιονάτη, και με τις φράσεις:

«Βρίσκει τυχόν πτώμα στο δάσος και το φιλάει στο στόμα. Αυτό είναι φίλες μου ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τους άντρες»

(Ναι, δεν είναι πολίτικαλι κορέκτ, όπως και η στήλη. Οποιος ενοχλείται, να πάει αλλού. Δεν ζορίσαμε κανέναν. Θα γελάμε με ό,τι μας άρεσε).

Θα παραφράσω και θα βάλω την εξής λεζάντα στην γρανιτένια σαρκοφάγο που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια και ξεσκίστηκαν οι φυλλάδες στην Ελλάδα να τσιρίζουν ότι βρέθηκε ο τάφος του Αλέξανδρου (του Μεγάλου παιδάκι μου, ποιανού αλλουνού;)

«Βλέπει τυχαία πτολεμαϊκή σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια και θεωρεί πως είναι του Μεγαλέκου. Αυτό είναι φίλοι μου ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τον Ελληναρά».

Δεν θα αραδιάσω γιατί ΔΕΝ μπορεί αυτή να είναι η σαρκοφάγος του Μεγαλέξανδρου, διότι και στην Αμφίπολη που τα έλεγα, ποιος τα άκουγε; Όλο προσδοκία μου ήσασταν. Και καλά, μπορεί και να έχει συμβεί τίποτα περίεργο και τέτοια. Σαν να μην έχουν μιλήσει τα αρχαία κείμενα. Τες παν. Όπως και στην Αμφίπολη, κι εδώ δεν βγαίνει μανούλα μου η χρονολόγηση. Η σαρκοφάγος είναι του 310- 30 π.Χ. Και ο τάφος του Αλεξάνδρου, όπου βρισκόταν το νεκρό σώμα του σε μια κρυστάλλινη σαρκοφάγο, χάνεται το 391 μ.Χ. Τόσους αιώνες μετά, δεν γίνεται να έφτιαξαν γρανιτένια σαρκοφάγο με τεχνοτροπία που χρησιμοποιούνταν επτά έως τέσσερις αιώνες πριν. Πάρτε το απόφαση. Και άντε να τραγουδήσετε με την Πάολα το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». Ίδια Αλεξανδρολαγνεία μας δέρνει όλους.

The bitch