Βαρκελώνη. Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα παρωδία που έπνιξε στη βια η Ισπανική αστυνομία στους δρόμους της πόλης είχαμε ξανά  συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αρχές ασφαλείας. Οι διαδηλωτές υπέρ της ανεξάρτητης Καταλονίας έριξαν στους αστυνομικούς μπογιές και έγχρωμες σκόνες.  Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.  Οι δυνάμεις καταστολής ως ζωντανό έργο τέχνης.

Credit: Albert Gea/Reuters

David Ramos/Getty Images

PAU BARRENA/AFP/Getty Images

Photo credit: Twitter / @dzstin

Κατά τα άλλα….

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη χτες, καθώς διαδηλωτές υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος για την απόσχιση.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο ανθρώπους, αφού διαδηλωτές υπέρ της απόσχισης πέταξαν χρώμα σε σκόνη εναντίον των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από τις ομάδες των διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους υπέρ της ενότητας της περιοχής. Άλλοι 4 άνθρωποι συνελήφθησαν αργότερα.

Σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όλα τους ελαφρά, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

με πληροφορίες από http://www.amna.gr