Από την bitchάρα //

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εκπομπή «Με αρετή και τόλμη». Όοοοοοοχι επί ΥΕΝΕΔ και χούντας. Για σήμερα μιλάμε. Πήγε στη στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ (μανούλα μου) και έκανε και δηλώσεις για το αξιόμαχον του στρατεύματος. Ε, καλά έλεγε ο Τσαρούχης στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Επειδή εξακολουθεί να δηλώνει αριστερός το λέω… Το θέμα είναι πόσοι σε πιστεύουν βέβαια.

-Απολύθηκε η νταντά των δύο μικρών του καθηγητή που εμφανίστηκε μέσω Skype στο BBC και ξαφνικά βίωσε την εισβολή των παιδιών του; Όχι, δεν απολύθηκε. Αμφιβάλλω και αν την κατσάδιασαν.

Σα δε ντρέπεστε, λίγο. Επειδή δηλαδή είναι ασιατικής καταγωγής πρέπει να είναι η νταντά;

Η μητέρα τους είναι και μην είμαστε ρατσιστές. Το βίντεο πάντως «τα σπάει». Δεν μπορείς να το δεις για πολλοστή φορά χωρίς να ξεκαρδιστείς.

H 72χρονη μητέρα του Robert Kelly αποκάλυψε στην Daily Mail ότι ο ενθουσιασμός με τον οποίο έτρεξαν να μπουν στο δωμάτιο τα εγγόνια της, οφειλόταν στο γεγονός ότι άκουσαν φωνές από τον υπολογιστή και νόμιζαν ότι ο πατέρας τους μιλούσε με την ίδια και τον σύζυγό της.

Εκτός από το ότι μιλάει στην Daily Mail, δεν τη βρίσκω κακή. Άριστη πεθερά, δε… Λέξη δεν ανέφερε για την προκομμένη. Προφανώς τα είπε στον γιο.

Αισχροκέρδεια, λέει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακαλύφθηκε σε ιστότοπο, όπου πληρώνεις 17 ευρώ αντί για 10 που ισχύει, ώστε να δεις την Ακρόπολη.

Όταν ένας κρατικός φορέας ανακαλύπτει αισχροκέρδεια, ο ρόλος του δεν είναι να εκδίδει ανακοινώσεις, αλλά να απευθύνεται στον εισαγγελέα.

Πάει αυτό. Επειδή όμως δικαιώνω το χαϊδευτικό μου, ως γνήσια bitchάρα, θα ερωτήσω:

Πώς γίνεται μια ιδιωτική ιστοσελίδα να μπορεί να προμηθεύει τον επισκέπτη της Ακρόπολης με εισιτήριο από το ίντερνετ και το υπουργείο Πολιτισμού να μην μπορεί; Πόσο θέλετε για να μας τρελάνετε;

Δεν κάνετε καμιά δουλειά αντί για καταγγελίες; Εγκαταστήστε, επιτέλους, τα μηχανήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και βγάλτε μια εφαρμογή για αγορά εισιτηρίων από το διαδίκτυο. Έλεος. Πόσα καλοκαίρια πρέπει να περάσουν;
Εν τω μεταξύ τα μισθά των αρμοδίων τρέχουν κανονικά, ε;

Δεν το υποθέτω. Το βλέπω στη Διαύγεια.

-Ατομική συνταγή φαρμάκων από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ναι, αυτό, το πανεπιστημιακό. Τουτέστιν ΚΑΙ κρατικό. Επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, και δίπλα, ταμείο: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Από κάτω σφραγίδες και υπογραφές, κανονικά. Ό,τι και να λέμε αδιάφοροι, αναίσθητοι και ρατσιστές θα παραμένουμε.

Κύριε διοικητά του νοσοκομείου, εσείς δεν έχετε άποψη, γνώμη και σοβαρότητα; Τα μισθά κανονικά;

-Καπάκι, έρχεται ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας να ξεναγήσει πρόσφυγες στις αρχαιότητες και μπράβο της. Βλέπουμε και τις φωτογραφίες, κυρίως παιδιά με μανάδες.

Ερωτήσεις εξυπνάδας από κάτω: πλήρωσαν εισιτήριο όπως εμείς;

Σε πάω στοίχημα, μεγάλε, πως δεν έχεις πληρώσει ποτέ. Γιατί ποτέ δεν έχεις πάει. Αν είχες πάει, θα ήξερες ότι ΟΛΑ τα παιδιά, μέχρι 18 ετών, από ΟΛΟ τον κόσμο, μπαίνουν δωρεάν στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Εντάξει, βάλε τις μανάδες να πληρώσουν διότι είναι από την Ασία και την Αφρική. Ενώ αν ήταν απ’ τις ΗΠΑ θα τους έκανες και τεμενάδες.

Αιλληναράδες άθλιοι.

-Καταρρίφθηκε η θεωρία του Φαλμεράιερ ότι οι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των Ελλήνων, αλλά των Σλάβων, μέσω μεγάλης έρευνας ενός Ελληνα γενετιστή που θεωρείται κορυφαίος στις ΗΠΑ, του Γ. Σταματογιαννόπουλου. Στην Πελοπόννησο έχουμε ελάχιστο ποσοστό σλαβικής καταγωγής στο DNA μας, περισσότερες συγγένειες έχουμε με τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, αλλά τη μεγαλύτερη συγγένεια σε ποσοστό, έχουμε με τους προγόνους μας.

Προσωπικά, με τόσες προσμίξεις στο DNA της οικογένειας, από την Κρήτη μέχρι τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Ρωμυλία και τα Δωδεκάνησα, μόνο για καθαρό DNA δεν μπορώ να μιλήσω και ούτε που με νοιάζει. Λατρεύω τις ιστορίες με περιπλανήσεις και έρωτες. Απλώς, για λόγους επιστημονικής και μόνο σπουδαιότητας, είναι σημαντικό που μια θεωρία ανιστόρητη καταρρίπτεται. Διότι γύρω της είχε πλεχθεί ένα γαϊτανάκι ανθελληνικών απόψεων. Μέχρι και πολύ πρόσφατα το ακούμε αυτό, ότι δεν έχουμε γενετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και γιατί να μας φερθούν καλά σε σχέση με το χρέος μας;

Λοιπόν, έχουμε. Αλλά κανενός το DNA, ούτε καν των απομονωμένων Μανιατών, δεν είναι «καθαρό». Αυτές οι προσμίξεις, μαζί με την καταγωγή μας φυσικά, είναι που μας έκαναν ό,τι είμαστε και ως οργανισμοί και ως άνθρωποι. Τα υπόλοιπα, είναι εθνικιστικές βλακείες. Ο κάθε λαός έχει τα καλά και τα κακά του. Το ταξίδι σε βοηθάει να τα ανακαλύπτεις και να καταλαβαίνεις καλύτερα και τις αρετές και αδυναμίες του δικού σου λαού.

-Στην Αμφίπολη, ως γνωστόν, ανοίξαμε τον δρόμο για τη χρήση εκσκαφέων στις ανασκαφές. Πήγαιναν και έρχονταν πάνω στον τύμβο, προξενώντας μύρια προβλήματα.

Είπαν να μας μιμηθούν οι Αιγύπτιοι και να… οι εκσκαφείς. Μετά, έβγαλαν ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή σπασμένο (όχι, τι θα γινόταν;)

Πετάγεται κι ο Ζάχι Χαουάς, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας των αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και λέει δεν φταίνε οι εκσκαφείς, από παλιά βρίσκαμε σπασμένα αγάλματα σε αυτή την περιοχή.

Διότι περνάνε ρακούν και τα σπάνε βλέπεις…

Άτιμα ζώα! Και άταχτα!

8