Από την bitchάρα //

Η χούντα δεν ανέκοψε τις εξελίξεις στη δημοκρατία-

Ε, ναι, μας έφερε στον κομμουνισμό ένα πράμα.

Ούτε και ανέκοψε την ανάπτυξη των τεχνών-

Τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τα

Καρδιά μου πως χτυπάαααααααας

Ούτε οι Μαρίες με τα κίτρινα που δεν έλεγαν ποιον αγαπούσαν περισσότερο, τον άντρα τους ή τον γείτονα, επληθύνθησαν και εγέννησαν την υποκουλτούρα που εδώ και τόσα χρόνια φτιάχνει Ρέμους και Πάολες.

Τι είναι αυτά που λέτε;

Τάδε έφη (καψο) Καλύβας

Ακολουθεί Τάκης Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίον ο Αλιέντε «έχασε» την εξουσία.

Του έπεσε; Την είχε βάλει ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ και την ξέχασε; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Αυτοί δεν ντρέπονται, καθώς παγκοσμίως αναθεωρείται η Ιστορία και οι διάφοροι «ξεπλένηδες» προσπαθούν να τα σβήσουν όλα με τη γλώσσα τους. Αλλά η Καθημερινή, που πολλοί επιμένουν να (φαντάζονται πως) είναι έγκριτη και έγκυρη; Γιατί δημοσιεύει τέτοιες απόψεις;

Θα πείτε: μα να τις λογοκρίνει;

Χχαχαχαχαχαχαχχααχ. Σπαραχτικά θα γελάσω.

Δεν υπάρχει αυτό που σκέφτονται μερικοί. Η Καθημερινή, που καθημερινά, όπως και όλες οι εφημερίδες, «λογοκρίνει» γεγονότα και δεν τα δημοσιεύει διότι δεν ταιριάζουν με τη λογική της – να μην το πω αλλιώς – να μη στείλει πίσω στον συνεργάτη της ένα φιλοφασιστικό άρθρο. Θα μας κάνετε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε για τη δεοντολογία.

Τυχαίο παράδειγμα η έγκριτος. Αυτή τη βδομάδα ξεσάλωσε. Αλλά καθημερινά ξεσαλώνουν οι διάφοροι, αναθεωρώντας την ιστορική αλήθεια και όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Ας πούμε, σε άλλη κυριακάτικη εφημερίδα, σερβιρίστηκε ένα κατάπλασμα. Στις σελίδες του, παρουσιαζόταν η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γ. Τσαρουχά από τη χούντα ως καρδιακή προσβολή.

Υπάρχουν οι φωτογραφίες, που φαίνεται πως έχει υποστεί ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια. Υπάρχει και καταδίκη των χουντικών που τον σκότωσαν, με ποινές μέχρι 15 χρόνια. Όχι, σου λέει ο συγγραφέας, η καρδιά του τον πρόδωσε. Και ποιον χρησιμοποιεί ως πηγή; Τον χουντικό που τον δολοφόνησε και έχει καταδικαστεί γι’ αυτό.

Α, ρε Δημοκρατία…

-Στις «παραιτηθείτσες» ήτανε μία κυρία Σοφία που έλεγε ότι τα παιδιά της πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο και ιδιωτικούς γιατρούς, γιατί να πληρώνει φόρους για τα παιδιά των άλλων;

Σωστό. Να την απαλλάξουμε προτείνω, αρκεί να αποδείξει ότι έχει: ιδιωτικό δρόμο να κινείται, ιδιωτικό σκουπιδιάρη να της μαζεύει τα σκουπίδια, ιδιωτικό αγωγό να πετάει τα λύματα. Δεν έχει φυσικά αυτά και άλλα 1.500 πράγματα που απολαμβάνει λόγω του ότι μοιράζεται κοινωνικά αγαθά. Δεν έχει και μυαλό. Κυρίως όμως, δεν έχει φιλότιμο.

Για την Αγία Σοφία, ελάχιστα.

Πρώτον, το 1935 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, με σοβαρή πολιτική απόφαση, την έκανε μουσείο. Στη δεκαετία του ’80 η UNESCO ενέταξε όλο το ιστορικό κέντρο της Πόλης, το περίφημο Σουλταναχμέτ, στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα μνημεία του, δηλαδή, ενέταξε, εν οις και η Αγιά Σοφιά.

Ο Ερντογάν και το βαθύ Ισλάμ τρώγονται χρόνια τώρα να την ξακάνουν τζαμί.

Δεν πρέπει να γίνει και ορθά αντέδρασε το ΥΠΕΞ (κάνει καμιά φορά και σωστές κινήσεις). Ορθά ενέπλεξε και την UNESCO.

Η Αγία Σοφία είναι μουσείο του εαυτού της και έτσι πρέπει να παραμείνει. Ούτε το Κοράνι να διαβάζεται μέσα, αλλά ούτε και το Ευαγγέλιο. Εάν και εφόσον αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της, τζαμί θα καταλήξει.

Αντιγράφω από ένα άρθρο που υπογράφει μουσουλμάνος το θρήσκευμα: το 637 μ.Χ. που κατακτήθηκε από τους Άραβες η Ιερουσαλήμ, ο πατριάρχης Σοφρώνιος πήρε τον κατακτητή, Αλ Χατάμπ, μαζί του και τον πήγε στον Πανάγιο τάφο (εκεί, που η Τόνια ανακάλυψε ευωδίες και ότι «ξεραίνονται» τα μηχανήματα). Του πρότεινε να προσευχηθούν ο ένας ύστερα από τον άλλον στον δικό του θεό έκαστος. Κι εκείνος αρνήθηκε. Όχι, του είπε, διότι αν το κάνω, θα υπάρξει προηγούμενο, να προσεύχονται εδώ μέσα οι Μωαμεθανοί. Και θα κινδυνεύσει ένας χριστιανικός τόπος λατρείας.

-Όσο για το τζαμί που λείπει στην Αθήνα, λείπει. Λείπει. Λείπει. Θα το πω και χίλιες φορές. Στον εικοστό πρώτο αιώνα, να φοβάσαι τη θρησκεία του άλλου, το λες και στα όρια του φασισμού.

 

-Σας υπενθυμίζω, η bitchάρα είναι άθεη παιδιόθεν. Μην αρχίσετε θεωρίες συνωμοσίας.