Από την bitchάρα //

Φωτιά στα κόκκινα η Μελάνια Τραμπ! Εκεί που όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί έχει εξαφανιστεί, εμφανίστηκε, σου λέει, ντυμένη σαν την Κοκκινοσκουφίτσα, με τα καλογυμνασμένα πόδια της (που πενηνταρίζουν, όπως κι αυτή, οσονούπω) σε κοινή θέα. Και εκείνος; Αχ, εκείνος! Της άνοιξε την πόρτα, την άφησε να προηγηθεί και έτρεχαν τα μέλια.

Παρεμπιπτόντως, εκείνος έβγαλε ένα διάταγμα να μην μπαίνουν στις ΗΠΑ προερχόμενοι από επτά, κυρίως μουσουλμανικές, χώρες ακόμα και όσοι έχουν πράσινη κάρτα, ή διπλή υπηκοότητα. Κάτι σαν fatwa (φετφά το λέμε εδώ, όπου κάποιος αποφασίζει και διατάσσει, δεν εδράζονται δηλαδή απαραιτήτως σε κάποιο νόμο).

Ναι, αλλά παρεμπιπτόντως επίσης, το 49% ενός έθνους που αποτελείται από μετανάστες, το επιδοκιμάζει…

Παρεμπιπτόντως επίσης, απείλησε ένα τεράστιο Πανεπιστήμιο, το Μπέρκλεϊ, πως θα του κόψει τις επιχορηγήσεις, επειδή δεν ανέχεται να μην επιτρέπουν σε κάποιον να μιλήσει.

Και, παρεμπιπτόντως πάντοτε, ο Μάιλο Γιαννόπουλος, δεξί μην πω τι του Τραμπ, που δεν επιτράπηκε να μιλήσει, ετοιμαζόταν να καρφώσει ονομαστικά φοιτητές που δεν είχαν πράσινη κάρτα.

Όσο για τις αντιδράσεις εναντίον του, που κάηκε το σύμπαν; Το ρατσισταριό αυτό είπε πως δεν αποτελούν σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Διαφορετική άποψη λένε τον φασισμό τους.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκείνος ντε, που πλέον… έμαθε πως δεν αφήνουμε τη σύζυγο ξωπίσω μας, αφού τον έκαναν ρόμπα σε όλα τα social media, τρίβεται πάλι στη γκλίτσα του τσομπάνη για να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν.

Παρεμπιπτόντως, εννοείται, ακυρώνει τις αμβλώσεις με όποιο τρόπο μπορεί και συντόμως θα τις απαγορέψει πανεθνικά. Η Ζώνη της Βίβλου θα φαντάζει light μπροστά στον θρησκόληπτο φανατισμό που θα κυριαρχήσει.

Μετά από όλα αυτά, και καθόλου παρεμπιπτόντως, το lifestyle έπρεπε να έχει σταματήσει να αξιοποιεί αυτόν τον συγκεκριμένο πρόεδρο και την ωραία σύζυγό του. Όταν ένα πρακτορείο όπως το Reuter’s που δεν το λες και αριστερό, χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ επικίνδυνο και ψεύτη, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δημοσιογραφία αλλά και στη δημοκρατία όσοι υπερπροβάλλουν τη Μελάνια, την Ιβάνκα ή το παιδί της που μπουσούλησε, λέει, για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο, την ώρα που ο παππούς του τσάκιζε τα δικαιώματα και έσβηνε τη δάδα από το άγαλμα της Ελευθερίας. Βεβαίως, και όσοι τα χάφτουν/ χάφτουμε/ χάφτετε και γίνεται viral κάθε τέτοια μη είδηση, μιας σιτεμένης, έστω και ωραίας, κυράτσας και ενός φασιστόμουτρου, έχουν/ έχουμε/ έχετε τεράστια ευθύνη. Όσο περισσότερα «κλικ» τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα ξεπλύματα. Σε μια εποχή που θυμίζει εντονότατα την άνοδο του- εκλεγμένου να θυμίσω- Χίτλερ.

Δεν βάζει η ανθρωπότητα μυαλό. Αμφίβολο αν αυτή τη φορά θα υπάρξει συνασπισμός δυνάμεων από τον λεγόμενο ελεύθερο κόσμο που θα καταφέρει να νικήσει το Κακό. Δείτε την παγκόσμια Ιστορία αν δεν έχετε ακόμα κατατρομάξει. Πόσα μυαλά συνασπίστηκαν. Πόσες δυνάμεις. Πόσο κρέας για τα κανόνια. Πόσο δύσκολα…

Μη τους αφήνετε να σας παραπλανήσουν, λοιπόν. Τουαλέτες, κοσμήματα, χαμόγελα, φιλιά, είναι για τους ηλίθιους. Πίσω υπάρχει ένα καλοστημένο επικοινωνιακό πλάνο. Που πάει την κοινή γνώμη ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη.

Μέχρι κι ο Ντόναλντ Ντακ τα έχει πάρει κρανίο. Εσείς τίποτα;

donald-duck

(Δεν θα γράψω για την Disneyland. Δεν θα γράψω για τη Disneyland. Δεν θα γράψω για τη  Disneyland. Θα περιμένω)