Από την bitchάρα //

Πέμπτη στη Σάμο, για τη διοικητική παραλαβή του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου, Παρασκευή βράδυ στην πρεμιέρα του Θεάτρου Τέχνης, Σάββατο ή Κυριακή ή δενξέρωκιεγώπότε Νέα Υόρκη, για την έκθεση του Ωνασείου.

-Ταξιδιάρα η υπουργός Πολιτισμού.

-Τώρα βέβαια, γιατί να πάει στη διοικητική παραλαβή ενός έργου, στην οποία παρευρίσκονται μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες, δεν το έχω καταλάβει. Ίσως ήθελε να φωτογραφηθεί με τον τοπικό βουλευτή.

-Παρασκευή βράδυ στην πρεμιέρα, όπως είπαμε. Αρα, Παρασκευή πρωί στην Αθήνα.
Τι είπε όμως το γραφείο της στο γραφείο της βουλευτίνας Χαράς Κεφαλίδου; Ότι θα λείπει σε ταξίδι.

-Θα ήταν ένα μικρό αθώο ψέμα, μα δεν είναι. Διότι το είπε αυτό η τραγωδός – υπουργός προκειμένου να μην γίνει συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η κα Κεφαλίδου, για την Εθνική Πινακοθήκη.

-Ποιος ξέρει, μπορεί η υπουργός να θεωρεί σημαντικότερη μια παράδοση – παραλαβή ανεπίσημη, από την Εθνική Πινακοθήκη της οποίας η επέκταση έχει σταματήσει.

-Έχει και συμμάχους… Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα έβγαλε έναν λόγο ναααααα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε η υπουργός την προηγούμενη εβδομάδα. Στην οποία κάλεσε και τους διευθυντές υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων να κάνουν τις γλάστρες. Αμέσως μετά, το Μαρινάκι, ερωτηθέν αν έχει βρει όολλλλα τα χρήματα που απαιτούνται για την επέκταση και την έκθεση, είπε τα έχει βρει.

-Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Λείπουν 10 εκατομμύρια, που δεν θα τα  πάρει από πουθενά. Σου λέει, μετά το 20, βλέπουμε. Αν θα ανοίξει η Πινακοθήκη το ’20. Διότι ολοένα και αργότερα τοποθετούνται τα εγκαίνια τα δικά της και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

-Και πάει μετά η υπουργός και εξαγγέλλει τη διοικητική συνένωση των τριών μουσείων Τέχνης Θεσσαλονίκης. Που την είχε ξεκινήσει ο Τζαβάρας… Για να μην ξεχνιόμαστε.

Και λέει ότι πρώτη φορά δίνουμε νομοσχέδια για διαβούλευση. Που το είχε ξεκινήσει ο Βενιζέλος- ναι, ο γνωστός- με τον αρχαιολογικό νόμο. Ούτε αυτό της το είπε κανείς;

Και λένε κάποιοι για το ωριαίο λογύδριο που μας έβγαλε, και στο οποίο μόνο ειδήσεις δεν είχε, τι ωραία και συγκροτημένα που τα είπε η υπουργός.

-Ναι ρε φίλε! Εάν τα έκανε κιόλα, να δεις τι ωραία που θα ήταν. Προς το παρόν πάντως, absolute zero που θα έλεγε και ο τρισμέγιστος Ιορδάνης Δημακόπουλος.

-Τα greek statistics έκαναν το θαύμα τους, λέει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO Τάλεμπ Ριφάι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η χώρα μας μετράει σωστά τα έσοδα από τους τουρίστες, τονίζοντας ότι ίσως υπάρχουν λάθη και «κενές» περιοχές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν χαμηλότερα νούμερα.

«Νομίζω ότι τα στατιστικά είναι λάθος. Βλέποντας τα νούμερα των αφίξεων και των εισπράξεων στην Ελλάδα το 2016, θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά με τα έσοδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε σχέση με τον τρόπο που γίνονται οι υπολογισμοί», τόνισε.

-Παράλληλα, στήριξε το συλλογισμό του για τις αμφιβολίες του  στο γεγονός ότι, όπως είπε, «η μέση κατά κεφαλή δαπάνη ανά τουρίστα διεθνώς είναι πάνω από τα 1000 δολάρια, ενώ στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων, είναι περίπου στα 700 δολάρια. Αυτό μου κάνει αίσθηση», είπε.

Για το θέμα των εσόδων έχει γίνει αρκετός λόγος, καθώς ενώ το 2016 η Ελλάδα κατέγραψε νέο ρεκόρ άφιξης τουριστών φτάνοντας στα 27,5 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων και των 2,5 εκατ. περίπου της κρουαζιέρας), εντούτοις τα έσοδα «έδειξαν» μειωμένα κατά 6,4% έναντι του 2015, φτάνοντας στα 13,2 δισ. ευρώ.

-Δεν τα γράφω άσχετα όλα αυτά. Μόνο αν οι τουρίστες ήταν όντως λιγότεροι, δικαιολογείται κάπως το ένα εκατομμύριο λιγότεροι επισκέπτες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους από Γενάρη μέχρι Οκτώβρη του 16- αυτό το διάστημα μετράνε στην ΕΛΣΤΑΤ. Αλλιώς, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Ένα εκατομμύριο λιγότερο στα 14, δεν το λες και λίγο. Πρέπει να πάρεις μέτρα.

Αν σε αφήσουν τα ταξίδια…

Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία».

Βρε τον Νίκο Ξυδάκη! Ξαφνικά ανακάλυψε την Αμερική. Και μαζί, τον τρόπο να φτύσει όλους τους συναδέλφους του.

ΟΚ, η ΕΡΤ,  αποτελεί σταθερά φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Τώρα, δε, έχει τις χειρότερες εκπομπές από ποτέ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σε όλα τα μέσα ρεπόρτερ, που κάνουν έρευνα και φέρνουν αποκλειστικά. Εχει ιδέα, άραγε ο πρώην υπουργός, τι σημαίνει ρεπορτάζ και αποκλειστικό; Επειδή για τις εφημερίδες μόνο η σοβαρή αρθρογραφία αναφέρεται.

Του απάντησε ο Διονύσης Τσακνής, που είναι και… μαρτυριάρης.

«Θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών μου προκάλεσε η στάση σου! Χωρίς περιστροφές λοιπόν και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, ως καλλιτέχνης κυρίως, (χωρίς φυσικά να απεμπολώ την ιδιότητα του προέδρου) εξηγούμαι:» του λέει ο Τσακνής. Και «χτυπά» αλύπητα:

«Όπως καλά γνωρίζεις, οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ υπουργοί, είναι τρεις:

Ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο Υπουργός Πολιτισμού. Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της … κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση.

Προς τι λοιπόν η τόσο συχνή παρουσία σου, ως εκπροσώπου του «Πρώτου Κόσμου», στα τηλεοπτικά πάνελ αυτού του τριτοκοσμικού καναλιού; Ρητορικό το ερώτημα. Δεν περιμένω απάντηση.»

Χαχαχαχαχαχαχα

Πιο bitch  και από τη bitchάρα λέμε!