Η πρεμιέρα του «Bohemian Rhapsody» έχει προγραμματιστεί για το φινάλε του φετινού Οκτώβρη. Πρόκειται για ταινία που πήρε τον τίτλο της από το εμβληματικό για τη ροκ τραγούδι που έγραψε ο Φρέντι Μέρκιουρι (υπάρχει στο άλμπουμ «A Night At the Opera») και κυκλοφόρησε και ως σινγκλ στις 31 Οκτωβρίου 1975. Συμπτώσεις με σημασία. Το φιλμ έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες την ίδια ημέρα που το περίφημο κομμάτι κυκλοφόρησε πριν από 43 χρόνια. Το «Bohemian Rhapsody» -η ταινία- είναι μια βιογραφία των Queen. Μοιραία, αυτονόητα εστιάζει στη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι του τραγουδιστή, συνθέτη του συγκροτήματος. Του ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή το 1991, χτυπημένος από AIDS. Η προσφορά του Μέρκιουρι στη ροκ μουσική είναι ανεκτίμητη. Η ερμηνεία του σε στουντιακές ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις χαρακτηρίζονταν από έντονα οπερετικά περάσματα. Ο Μέρκιουρι δεν ήταν μόνο ένας τραγουδιστής. Ηταν ο αυτοσχέδιος ρόλος που γέννησε το μυαλό ταλαντούχου ανθρώπου, ταγμένου να ζήσει τον συνδυασμό τέχνης – εκκεντρικότητας στο μάξιμουμ.

Τον ρόλο του Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody» ερμηνεύει ο Ράμι Μάλεκ. Ο γεννημένος το 1981 ηθοποιός, που το 2015 πρωταγωνίστησε ως Ελιοτ Αντερσον στην τηλεοπτική σειρά «Mr. Robot», ζει την πιο προκλητική περίοδο της καριέρας του. Είναι άραγε τόσο ικανός ώστε να ενσαρκώσει υποκριτικά ένα είδωλο της μουσικής; Απαντώντας στην ερώτηση πώς αισθάνεται γύρω από τον ρόλο που κλήθηκε να ερμηνεύσει, τα λόγια του είναι μια έκρηξη αυτοπεποίθησης: «Όταν κοιτώ τον καθρέφτη μου βλέπω εκείνον». Μια γλυκιά, ηρωική ατάκα αρκεί για να μας πείσει πως τα έχει καταφέρει; Σίγουρα όχι. Τονώνει όμως την περιέργεια του κοινού που λάτρεψε τους Queen να τον παρακολουθήσουν. Ο σεναριογράφος του «Bohemian Rhapsody», Αντονι ΜακΚάρτεν, μπορεί να αισθάνεται πιο ήρεμος. Τα κείμενά του έχουν πάρει έγκριση από τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος.

Ο Φαρούκ Μπουλσάρα, γνωστός παγκοσμίως ως Φρέντι Μέρκιουρι, υπήρξε πρωτοπόρος. Τραγουδιστής και συν-τραγουδοποιός της μπάντας Queen κατάφερε να τονώσει τη θεατρική διάσταση που θα μπορούσε να πάρει η ροκ μουσική. Η μουσική επιτυχία του συγκροτήματος, το ταλέντο και η βεβαίωση της κληρονομιάς τους είναι ίσως οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα τραγούδια «Bohemian Rhapsody», «Break Free», «Don’t Stop Me» προσελκύουν νέους οπαδούς. Η προσωπική ζωή του Φρέντι συχνά τροφοδότησε την παγκόσμια περιέργεια. Ηταν ένας άνδρας που αγαπούσε τους άνδρες. Ήταν ομοφυλόφιλος. Ήταν ένας από τους πρώτους σόουμαν μεγάλου βεληνεκούς που πέθαναν από το AIDS κατά τη δεκαετία του 1990.

Οι Queen

Μια απροσδόκητη ιστορία γύρω από ένα μεγάλο τραγούδι 

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ «A night at the opera», οι Queen εμπιστεύτηκαν για προσωπική ακρόαση το «Bohemian Rhapsody» στον φίλο τους -γνωστό παραγωγό του ραδιοφώνου και κωμικού της Βρετανίας- Κένι Εβερετ. To βρήκε υπέροχο. Xωρίς την άδειά τους το έπαιξε επανειλημμένα στη ραδιοφωνική του εκπομπή. Ήταν μια εποχή που το ραδιόφωνο ήταν το κύριο μέσο προώθησης νέων τραγουδιών. Πολύ γρήγορα τα δισκοπωλεία γέμισαν κόσμο που ζητούσε ένα τραγούδι το οποίο δεν είχε καν κυκλοφορήσει. Λόγω της πρωτοτυπίας του τραγουδιού, το άλμπουμ «A night at the opera» είχε επιτυχία. Παρέμεινε εννέα εβδομάδες το 1975 στο Νο 1 στα charts της Αγγλίας και άλλες έξι το 1991, μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τραγούδι ξεχωρίζει η ανακήρυξή του σε Τραγούδι της Χιλιετίας από το Guinness Book of Records. Η προώθησή του συνοδεύτηκε από το πρώτο στην ιστορία σκηνοθετημένο βιντεοκλίπ.