Οι πίνακες της Cynthia Westwood αποθεώνουν τη γυναικεία φύση. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις που αποφοίτησε από την “Ακαδημία Τέχνης της Νέας Υόρκης” και σήμερα ζει στο Οξφορντσάιρ της Βρετανίας, είναι γνωστή για την «εμμονή» της να απαθανατίζει γυμνές γυναίκες. Οι τελευταίες είναι πάντα στο μπάνιο τους. Η πίστη της στη λεπτομέρεια είναι μοναδική. Φωτογραφίες και ζωγραφική.

51

6

-Οι γυναικείες φιγούρες στη δουλειά της Westwood παρουσιάζονται ανεμπόδιστες στον ερωτισμό. Και παρά το γεγονός πως είναι εντελώς γυμνές, δεν αντανακλούν καμία πρόκληση. Η γύμνια μπορεί να είναι μια ευγενική λιχουδιά διαρκείας. Όχι μια ταχυγραφική μανία με συγκεκριμένο ωράριο έναρξης και λήξης.

1

3-Η Westwood θεώρει πως η δουλειά της είναι μια άποψη φεμινισμού που εκφράζεται ελεύθερα και χωρίς επιθετικότητα οποιουδήποτε είδους.

41

10

-Δίκιο δεν έχει;

9

-Η παρουσία των γυναικών στη δουλειά της  δεν υποτάσσεται σε καμία εμφανή πατριαρχική φιγούρα. Η Westwood, από καθαρά καλλιτεχνική σκοπιά, πιστεύει πως ο συνδυασμός φεμινισμού και τέχνης μπορεί να αναπτυχθεί αρμονικά.

7

11-Πίνακες πάρτυ ρεαλισμού. Πίνακες που σου λένε με την πρώτη όσα θέλουν. Γυμνό μακριά από την πορνογραφία. Γυμνό που σου λέει πως η γυναικεία φιγούρα είναι ιδιοκτήτης μιας πανίσχυρης δύναμης γεμάτης από ευαισθησία, αισθησιασμό.

12

81

Ερωτισμός δεν είναι μόνο ένα σώμα και οι στάσεις που παίρνει για να προσελκύσει ένα, συχνά, διεφθαρμένο κοινό. Μπορεί να γίνει το σημείο για την έναρξη ενός νέου διαλόγου για τον ερωτισμό ως μέρος μιας αγάπης, χωρίς κίνδυνους.