H Νικόλ Κίντμαν προσγειώνεται στο 2019 με μια ταινία δράσης. Αύριο στα σινεμά ανεβαίνει το Destroyer. H σταρ υποδύεται την ντετέκτιβ αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ.  Αποστολή της είναι να εισχωρήσει – μυστικά – σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει.  Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ.  Έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών.  Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Η ιστορία μιας γυναίκας
Για αρκετά χρόνια ο σεναριογράφος και παραγωγός Φιλ Χέι μαζί με τον συν-σεναριογράφο του Ματ Μανφρέντι μάζευαν ιδέες για ένα σενάριο βασισμένο στην αμοιβαία αγάπη τους για τις περιπέτειες και το Λος Άντζελες. «Αυτό που ήθελα ήταν να γράψω μια μυθιστορηματική ταινία με έμφαση στον χαρακτήρα, μια αναφορά στις κλασικές ταινίες του ’70 όπως τα “Σέρπικο” και “Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία”», εξηγεί ο Μανφρέντι. Κατέληξαν στον κεντρικό χαρακτήρα που ήθελαν να είναι ένας μοναχικός αστυνομικός γεμάτος επαγγελματικά και προσωπικά μυστικά. «Εξελίχθηκε σε μια ιστορία με πολλά χρονικά επίπεδα που εξελίσσεται στο παρόν και στο παρελθόν του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα. Μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να είναι σαφές και όχι μπερδεμένο», προσθέτει ο Χέι.

Η καταξιωμένη Καρίν Κουσάμα (βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών και στο Sundance για το «Girlfight») που είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας  εντυπωσιάστηκε όταν είδε ότι υπήρχε η σχέση μητέρας-κόρης στο σενάριο, κάτι που δεν συνηθίζεται στα αστυνομικά θρίλερ. Η δήλωση της είναι δεικτική: «Είναι πολύ διαφορετικό για εμένα, πολύ φρέσκο. Είναι φοβερή η πολυπλοκότητα της Έριν που βρίσκεται στη μέση ενός ανθρωποκυνηγητού και ταυτόχρονα περνάει δύσκολα με την κόρη της, από την οποία έχει αποξενωθεί. Βλέπουμε ότι ενώ είναι ικανή στη δουλειά της, είναι ταυτόχρονα και ένα ράκος. Μπορεί πολλοί από εμάς να δούμε ένα κομμάτι μας στον γολγοθά της Έριν Μπελ».

Η Νικόλ Κίντμαν ως Έριν Μπελ
Η αναζήτηση της ιδανικής Έριν Μπελ ολοκληρώθηκε σχεδόν πριν ξεκινήσει. «Δεν ψάχναμε μια γνωστή ηθοποιό για το πόστερ μας. Ψάχναμε για κάποια που θα μπορούσε να είναι αποκάλυψη στον ρόλο», υπογραμμίζει ο Μπέργκερ. Η αναζήτηση είχε μόλις αρχίσει όταν η βραβευμένη με Όσκαρ (για την ερμηνεία της στις «Ώρες») Νικόλ Κίντμαν ζήτησε να συναντηθεί με την Κουσάμα μετά την ανάγνωση του σεναρίου. «Παρακολουθούσα την πορεία της Κουσάμα και ήθελα πολύ να τη συναντήσω και να γνωρίσω το όραμά της. Όταν αυτό συνέβη, αισθάνθηκα το πάθος της. Απολαμβάνω να δουλεύω με ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους», σχολιάζει η Νικόλ Κίντμαν.

«Για εμένα ήταν απίστευτο ότι μια ηθοποιός του επιπέδου της Νικόλ θα ενδιαφερόταν για μια τέτοιου είδους ανεξάρτητη ταινία. Έδειξε θάρρος και περιέργεια», λέει η Κουσάμα. Σύμφωνα με τον Χέι, η Κίντμαν δεν ήθελε το κοινό να βλέπει την ίδια στην οθόνη αλλά την Έριν Μπελ. «Η Μπελ είναι φοβισμένη και κατεστραμμένη από τις επιλογές της. Το μονοπάτι της κατά τη διάρκεια της ταινίας είναι επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Τα επίπεδα του χαρακτήρα της, ο θυμός, η ντροπή, η αδυναμία της να εκφράσει τα συναισθήματά της είναι τόσο ισχυρά και ξεκάθαρα» δηλώνει η πρωταγωνίστρια της ταινίας.