Η ιστορία του Ντιρκ και της Τζένης (μια σχέση χωρίς DNA). Οι εικόνες της βραβευμένης φωτογράφου Sandra Hoyn* μας ξεναγούν στο αληθινό ψέμα που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ζουν.

 

-Ας διαλέξουμε ένα υποθετικό όνομα. Ας βαφτίσουμε τον ήρωα μας Ντιρκ.

Jenny und Dirk kuscheln im Bett.

-Δεν έχει και τόσο σημασία πώς θα τον ονομάσουμε. Το προφίλ της ζωής του έχει ενδιαφέρον. Ο Ντιρκ συζεί με τη “γυναίκα” του Τζένη. Είναι μια κούκλα από σιλικόνη.

Dirk hŠlt Jennys Gesicht in seinen HŠnden. Die Puppe ist vier Jahre alt, ihre Silikonhaut blŠttert inzwischen ab.

-Ο Ντιρκ είναι Γερμανός. Αυτό δεν είναι μια υπόθεση εργασίας. Επίσης υπόθεση εργασίας δεν είναι πως κυριολεκτικά έχει  εξοντωθεί από τα υπερβολικά ωράρια εργασίας του και, κυρίως, πως είναι ένας βαθιά μοναχικός άνθρωπος.

Jenny sitzt im Wohnzimmer auf dem Sofa, Dirk hŠngt ihre WŠsche auf.

-Ο Ντιρκ αγόρασε την Τζένη στην τιμή των 6000 ευρώ. Δείχνει τόσο αληθινή. Δεν είναι απλά ένα σεξοπαιχνίδι. Είναι η σύντροφός του.

Dirk und Jenny sitzen auf dem Sofa und schauen fernsehen.

-Ο Ντιρκ έχει αναπτύξει μια πραγματικά ανθρώπινα «ζεστή» σχέση μαζί της. Της μιλά. Της έχει δώσει ψυχή. Την περιποιείται με τον ίδιο τρόπο που θα περνιούνταν άνθρωπο.

Dirk liegt mit seiner Silikonpuppe Jenny im Bett. Sie machen jeden Tag Mittagsschlaf.

Η Τζένη είναι ένα αναβαθμισμένο μοντέλο σιλικονάτης κούκλας. Το δέρμα της είναι μαλακό. Ο Ντιρκ είναι σίγουρος πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη.

Dirk schminkt Jenny ihre Lippen. Sie trŠgt die Herzkette um den Hals, die Dirk ihr zur Hochzeit geschenkt hat, weil ein Ring nicht Ÿber ihre weichen Silikon-Finger passt.

-Η καθημερινότητα που μοιράζονται είναι πολύ συγκεκριμένη. Διαδραματίζεται στο διαμέρισμά του. Ποτέ σε δημόσιο χώρο. Ο Ντιρκ έχει αποφασίσει πως η ζωή τους πρέπει να παραμείνει για πάντα κρυφή.

Jenny sitzt im Rollstuhl vor dem Fenster. Sie wiegt Ÿber 50kg, deshalb schiebt Dirk sie im Rollstuhl durch die Wohnung. Die RŠume sind alle abgedunkelt, damit die Nachbarn nicht reinschauen kšnnen und die Puppe entdecken.

sandra_hoyn-247x300

 * Η Sandra Hoyn είναι freelance φωτογράφος και δημοσιογράφος. Ζει στο Αμβούργο. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία στο University of Applied Sciences Hamburg. Συνεργάζεται με περιοδικά και ΜΚΟ. Της αρέσουν πολύ τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τις κοινωνίες των ανθρώπων. Ταξιδεύει διαρκώς. Έχει παρουσιάσει δουλειές από ταξίδια της στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη. Φωνογραφίες και θέματά της έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα όπως οι Die Zeit, Zeit Campus, Chrismon, Der Spiegel, stern, Missio Magazin, NEON, GEO, GEOlino και The New York Times Lens Blog. Εκτός των άλλων η Hoyn, εντός 2016, πήρε το δεύτερο βραβείο, κατηγορία «Καθημερινή Ζωή» στα Sony World Photography Awards. Το 2014 επιλέχτηκε από το LensCulture ως ένα από τα 50 καλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο της φωτογραφίας.