Η μέτσο – σοπράνο φωνή της Ντολόρες Ο’ Ρίορνταν ήταν το “σήμα κατατεθέν” των The Cranberries. Του ιρλανδικού “ανεξάρτητου” συγκροτήματος που κρατώντας χαμηλής πτήσης χαρακτήρα από το 1993 στο σήμερα η δισκογραφία του καταγράφει πωλήσεις άλμπουμ που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Ο’ Ρίορνταν έφυγε από τη ζωή στο Λονδίνο χτες σε ηλικία 46 ετών. Οι συνθήκες του θανάτου της δεν έχουν αποκαλυφθεί. Η διαχειρίστρια των δικαιωμάτων της, Λίντσει Χολμς, δήλωσε πως η τραγουδίστρια βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογραφήσεις. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες που η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή. Παρακάλεσε όμως τον τύπο και τους φαν να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειας της Ο’ Ρίορνταν. Ο κόσμος της μουσικής στο πρόσωπο της Ιρλανδέζας ερμηνεύτριας βλέπει κάτι που τον φοβίζει. Στην αυγή μιας νέας χρονιάς μια μεγάλη σταρ πεθαίνει. Κανείς δεν θέλει να φανταστεί αν το εφιαλτικό 2016 επαναληφθεί. Στη διάρκεια του έφυγαν καλλιτέχνες όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Πρινς.

Τα εναπομείναντα μέλη των The Cranberries σε μήνυμά τους στο Twitter έγραψαν “Είμαστε θλιμμένοι από τη φυγή της φίλης μας Ντολόρες. Ήταν υπέροχο ταλέντο. Και νιώθουμε τιμή που συνυπήρξαμε μαζί της από το 1989 χρονιά που οι The Cranberries ξεκίνησαν. Ο κόσμος σήμερα (σ.σ. !5 Ιανουαρίου) έχασε έναν υπέροχο καλλιτέχνη.”

Η Ντολόρες Ο’ Ρίορνταν ήταν για είκοσι χρόνια παντρεμένη με τον τουρ μάνατζερ των Duran – Duran Ντον Μπάρτον. Χώρισαν το 2014. Μαζί έχουν τρία παιδιά.