Του Γιώργου Ράλλη //

Δώρα Βάκα, 33, εκπαιδευτικός και ραδιοφωνική παραγωγός στο Milk and Chocolate

thumbnail_%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-1– Ποιο ειναι το αγαπημένο σου άλμπουμ “σήμερα”;

-To Forever and Ever από τον Ντέμη Ρούσσο ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασα στην ενήλικη ζωή μου. Μέχρι τότε γρατζουνούσα στο πικάπ τους δίσκους του πατέρα μου. Από τα δεκατρία μου, από εκείνον κληρονόμησα το μικρόβιο. Τις Κυριακές που καθόμασταν σπίτι τού άρεσε να βάζει δίσκους και κρατώντας το εξώφυλλο στο χέρι να κάνει μελέτη. Μου έχει πει πολλές ιστορίες για το πρώτο του πικάπ, τους δίσκους που αγόραζε, τα πρώτο γλέντι στην εξοχή με σαρανταπεντάρια, για εκείνους τους δίσκους που μυστηριωδώς εξαφάνισε η μητέρα του και για αρκετούς που έπεσαν στα χέρια του τυχαία ή του χαρίστηκαν. Ο δίσκος αυτός ήθελα να είναι μια συνέχεια της δικής του συλλογής που πλέον έχει περάσει στα χέρια μου.

 

– Πού άκουσες την αγάπη μέσα του ;

-Στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, το λάτρεψα από την πρώτη ακρόαση. Είναι το love song του δίσκου, ξεκάθαρα.

–Πότε και πού άκουσες το άλμπουμ που λες πρώτη φορά;

-Στην Αθήνα τo 2011 έχοντας μετακομίσει-επιστρέψει οριστικά από Θεσσαλονίκη. Ότι έχει προηγηθεί το πρώτο σκάλωμα που έφαγα με τον δίσκο των Aphrodite’s Child, 666. Είναι μια περίοδος που ξυπνάω κάθε μέρα 06:30 για τη δουλειά και δε λέω να συνηθίσω με τίποτα το πρωινό ξύπνημα. Κάθε πρωί έμπαινα κοιμισμένη στο αυτοκίνητο και άκουγα αποκλειστικά το The Four Horsemen και μόλις έφτανα στην εξώπορτα του σχολείου είχα μια αίσθηση νίκης ενός άγνωστου εχθρού. Τότε είναι που αρχίζω να θαυμάζω τον Ντέμη Ρούσσο και ψάχνω ιστορίες για τη ζωή του, μέσα σε όλα αυτά έπεσα τυχαία πάνω στο άλμπουμ και ξαναφώλιασε ένα mellow feeling μέσα μου.

%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-2

-Κάνε την καρδιά σου “πετρα”, υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις;

-Το Lay it down γιατί είναι ένα ρυθμικό κάλεσμα πίστης και αισιοδοξίας για τον τρόπο που θα έπρεπε να φλερτάρουν οι άνδρες. Από έναν άνδρα που είχε δηλώσει ότι είχε κάνει πολύ σεξ στη ζωή του και με επώνυμες και με άγνωστες γυναίκες και το ευχαριστήθηκε. Συνεπώς κάτι ήξερε.