του Νίκου Μουρατίδη //

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, 43 για την ακρίβεια, οπότε γιατί όχι ένα remake; Μπορεί να είναι γνωστή η ιστορία, αλλά ποιος θα αντισταθεί να περάσει 2 ώρες, με μια υπερπαραγωγή και ένα εντυπωσιακό cast ηθοποιών; Εγώ θα το ξαναδώ οπωσδήποτε, παρ’ όλο που πρόσφατα είδα και το τηλεοπτικό φιλμ.

To Murder on the Orient Express, είναι μια αστυνομική ιστορία της Agatha Christie με τον αγαπημένο της Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό (Hercule Poirot). Εκδόθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1934. Και στην Αμερική- ακούστε ιστορία- βγήκε στις 28 Φεβρουαρίου 1934 αλλά με τίτλο Murder in the Calais Coach. Επειδή το 1932 είχε προηγηθεί το μυθιστόρημα του Graham Greene Stamboul Train και οι Αμερικάνοι το κυκλοφόρησαν με τίτλο Orient Express, φοβήθηκαν μη τυχόν και γίνει μπέρδεμα.

Το remake ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Kenneth Branagh, ο οποίος μάλιστα παίζει και τον Πουαρό. Στους υπόλοιπους ρόλους ένα all star cast, αποτελεούμενο από τους: Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Sergei Polunin, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer και Daisy Ridley. Η ταινία θα βγει παγκοσμίως στις 10 Νοεμβρίου.

O μεγάλος χορευτής Sergei Polunin ως κόμης Andrenyi, είναι η μεγάλη έκπληξη στο cast.

Η ιστορία πίσω από τις κάμερες: Η 20th Century Fox ανακοίνωσε την ταινία το 2013. Δύο χρόνια αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Kenneth Branagh ανέλαβε να το σκηνοθετήσει και παράλληλα ανακοίνωσαν και το όνομα της Angelina Jolie, για έναν από τους ρόλους. Μετά απέσυραν το όνομα της και ανακοίνωσαν την Charlize Theron. Τελικά πήραν την Penélope Cruz. Μέχρι να ολοκληρωθεί και να σταθεροποιηθεί το cast είχε φτάσει 25 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ξεκίνησαν τα γυρίσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο http://bit.ly/2xvZZxn το blog του Νίκου Μουρατίδη