Η Ellen Curtis κυκλοφόρησε το Astrals. Ένα σκοτεινό νέο EP. Σε ταξιδεύει σε μουσικά τοπία που ο χρόνος είναι ασημαντότητα και το κυνήγι της μελωδίας αυτοσκοπός. Μας έστειλε μέιλ λέγοντας ν’ ακούσουμε το Astrals και αν μας αρέσει να γράψουμε κάτι γι’ αυτό. Το ακούσαμε. Είπαμε να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο. Μια μίνι συνέντευξη.

-Πότε ξεκίνησες να ηχογραφείς το νέο σου EP;

Τον τελευταίο χρόνο δούλευα έναν δίσκο αλλά και υλικό για έναν δεύτερο. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και καμιά φορά χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από αυτό για να αποσυμπιεστείς και να ξεκολλήσεις. Έτσι αποφάσισα να κάτσω να γράψω πειραματικά καινούριο υλικό άσχετα με τον δίσκο, χωρίς concept, χωρίς φωνητικά που πάντα έχω στα tracks. Οπότε μέσα σε 2-3 μέρες προέκυψε το “Astrals”, το μίξαρα και το έστειλα στον επίσης απόφοιτο της SAE Athens Τόλη Κούτρα και το TK SOUND LAB ο οποίος ανέλαβε το mastering και αμέσως το κυκλοφόρησα.

-Και ηχογραφώντας το ποια κεντρική ιδέα έτρεχε στη σκέψη σου;

Η ιδέα ήταν να κινηθώ καθαρά στις μελωδικές γραμμές και στο ηχοτοπίο που δημιουργείται χωρίς τη δομή ενός κλασικού κομματιού με φωνητικά, κάτι που είχα συνηθίσει να κάνω μέχρι τώρα. Ήθελα να πειραματιστώ με τα synthesizer και τους ήχους να έχουν κεντρικό ρόλο.

-Θα λέγαμε το Astrals ως σάουντρακ της καθημερινότητάς σου;

Το Astrals δεν είναι το soundtrack της καθημερινότητάς μου, γιατί με το που φτιάχνω κάτι μετά περνάω αμέσως στο επόμενο πράγμα που θέλω να φτιάξω, οπότε ακούω πράγματα που θα με εμπνεύσουν για εκείνο και κυρίως άλλων, είναι όμως μέσα στα dj set που θα παίξω και στη Spotify λίστα που ακούω καμιά φορά στον δρόμο, κυρίως το “Saying my baby sounds fake”.

-Πώς είναι μια τυπική καθημερινή σου μέρα;

Τυπική καθημερινή μέρα; Μάλλον δεν υπάρχει τυπική. Εξαρτάται από την περίοδο που διανύω μάλλον. Ένα σύνηθες σενάριο είναι το πρωί που θα σηκωθώ και να αρχίσω να δουλεύω στις βασικές μου υποχρεώσεις πέραν της μουσικής. Τον τελευταίο καιρό εργάζομαι σε μια δισκογραφική εταιρεία, αυτή είναι η βασική μου ασχολία. Το απόγευμα θα κάτσω να ασχοληθώ με τα δικά μου project. Το βράδυ, εάν δεν έχω κάποιο dj set, θα βγω στο αγαπημένο Παγκράτι όπου και μένω από πάντα.

-Τι περιμένεις από το Astrals;

Από το Astrals περιμένω να κάνει ένα ταπεινό ταξίδι στο διαδίκτυο, καθώς είναι digital release και το έχω κυκλοφορήσει μόνη μου χωρίς μεσάζουσα δισκογραφική, κυρίως επειδή ήθελα να αποφύγω τον μακρόχρονο προγραμματισμό του release. Μέχρι τώρα κινείται καλά και στο Spotify έχει μπει σε κάποιες διεθνείς λίστες και έχει σταθερή πορεία.