Η Erika Lust προβοκάρει. Και αλλάζει τη βιομηχανία του πορνό. Οι ερωτικές της ταινίες απέχουν από την αναίσθητη αισθητική του πορνοβιντεοσινεμά. Δεν υπάρχουν οι καυλωμένοι ως τον ουρανό άνδρες και γυναίκες που έχουν στήθια σαν πεπόνια. Θέλει να ρίξει φως σε σκηνές που ο official κινηματογράφος θα έκρυβε ή θα υπαινισσόταν. Πολλοί λένε πως η Σουηδέζα σκηνοθέτις, σεναριογράφος, παραγωγός, συγγραφέας με τη δουλειά της θέλει να προβάλει τη φεμινιστική πορνογραφία. Έχει πάρει βραβεία πάνω στο θέμα. Μόνο που ξέχωρα από τις ταμπέλες και τα πιστοποιητικά κινηματογραφικής “ποιότητας” η ουσία του πράγματος είναι πως υπάρχει εκεί έξω κόσμος που θέλει να δει τη δική της εκδοχή για το ερωτικό σινεμά.

-Στην ομιλία που έδωσε στο TEDx το 2015 η Lust τόνισε πως από απόφοιτος πανεπιστημίου της Σουηδίας στις πολιτικές επιστήμες βρέθηκε να γυρίζει φεμινιστικού περιεχομένου πορνό φιλμ στη Βαρκελώνη.  Και πως για την επιλογή της δεν έχει μετανιώσει.

-Η Lust έχει άποψη. Θέλει να απενοχοποιήσει το πορνό. Και όταν λέει πως θέλει να φέρει τις γυναίκες στο πορνό κυριολεκτεί. Δεν χρησιμοποιεί ηχολήπτες αλλά ηχολήπτριες. Οι καμεραμέν είναι καμεραγούμεν, εννοείται γυναίκες κάνουν το μακιγιάζ, γυναίκες την βοηθούν στη γραφή των σεναρίων της και φυσικά γυναίκες παίζουν στις ταινίες της.

-Ας μείνουμε λίγο στο θέμα των ηθοποιών που παίζουν στις ταινίες της. Πάνω τους δεν υπάρχει κάτι που να δηλώνει fast food σεξ. Υπάρχει μόνο η διάθεση για συνεργασία.  Αυτή η γυναίκα πορνό κινηματογραφιστής που θέλει να φέρει την “ηθική”, την πραγματική σεξουαλικότητα στον πορνοκινηματογράφο μοιάζει δυνατή, αρκετά δυνατή να το καταφέρει. Τι μπορεί να είναι πορνοταινία στις μέρες μας;  H δουλειά αυτής της Σουηδέζας φαντάζει αρκετά δυνατή να δώσει νέα δροσιά στο κατεστημένο του ψεύτικου “Αχ και βαχ και ναι μεγάλε, μπήχτον μου γερά. Γάμα με….”

-Η Erika Lust θέλει να φέρει το σεξ στις σωστές του διαστάσεις στις παγκόσμιες οθόνες. Τα λιγούρια θα παραμείνουν λιγούρια. Όμως, υπάρχει κοινό εκεί έξω που θέλει να δει σεξ χωρίς να αισθάνεται πως παρακολουθεί πορνό. Για τους περισσότερους το σεξ είναι τρόπος ευχαρίστησης, διέξοδος χαράς, ανίχνευση ενστίκτων. Και αυτή η γυναίκα είναι εκεί για να αναδείξει όλα αυτά με αυθεντική κινηματογραφική ματιά.

φιλμογραφία 

2008: Barcelona Sex Project
2010: Life Love Lust
2011: Cabaret Desire

συλλογές από γυρίσματα

2007: Five Hot Stories For Her incl. Something about Nadia
2013: XConfessions vol. 1
2014: XConfessions vol. 2 incl. The Art of Spanking
2014: XConfessions vol. 3
2015: XConfessions vol. 4
2015: XConfessions vol. 5 incl. An Appointment with my Master
2016: XConfessions vol. 6

ταινίες μικρού μήκους

2004: The Good Girl
2009: Handcuffs
2010: Love Me Like You Hate Me (made with Venus O’Hara)
2011: Room 33 (sequel to Handcuffs)

με πληροφορίες από http://erikalust.com/films/