Δεν μιλάμε για νέα ήθη και έθιμα. Μιλάμε για μια τακτική με βαθιές ρυτίδες. Στην ΕΡΤ δεν χωρούν τα ντοκιμαντέρ του βραβευμένου δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου. Χωρούν νέες παραγωγές γνωστής συνταγής προώθησης του κυβερνητικού έργου. Κάποιος θα πει πως τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι. Οι προηγούμενοι κρίθηκαν. Οι προϋπολογισμοί τους το ίδιο. Αν λείπει κάτι από τη δημόσια τηλεόραση αυτό δεν θα μπορούσε να είναι παρά η έρευνα και ματιά δημοσιογράφων που έχουν κριθεί για το έργο τους και ακόμα περισσότερο έχουν βραβευτεί γι΄αυτό. 

πηγή:tvxs.gr 

Με εισήγηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα η ΕΡΤ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και αποσύρει τη συμμετοχή της στην παραγωγή της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Agora II».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ, αποφασίζει ομόφωνα και ανακαλεί την απόφαση με αρ. πρωτ. : 2862/31.7.2019 (Πρακτικό 197, Θ. 17ο : Συμμετοχή – Συμπαραγωγή της ΕΡΤ στο ντοκιμαντέρ με τίτλο«AGORA II», παραγωγής της εταιρίας Small Planet Productions)», αναφέρεται στην απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια».