της Ρομίνας Ξύδα //

Κάνω, κάνε μια ευχή να έρθει η μέρα της τελικής σεξουαλικής απελευθέρωσης νωρίτερα. Μέχρι εκείνη την ουτοπική στιγμή οι έδρες ανθρωπιστικών σπουδών, οι συντάκτες νόμων, οι κρατικές αρχές θα έχουν πολλή δουλειά αναλύοντας δυστοπικές σεξοσυμπεριφορές ανθρώπων…για άλλους ανθρώπους. Ποιος είναι ο καμβάς της ανθρώπινης ευχαρίστησης; Γιατί κάποιοι δεν τον βλέπουν; Γιατί κάποιοι θέλουν να ζωγραφίσουν πέρα από αυτόν;

“O Καναπές” έργο του ζωγράφου – εικονογράφου Τουλούζ Λοτρέκ

Ολλανδία, η χαρά του ηδονοβλεψία…
Όσοι βρίσκονται στο Άμστερνταμ μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερα τις χαρές του σεξ στο πάρκο Βόντελ με τον όρο να αποφεύγουν τις ερωτικές περιπτύξεις κοντά στις παιδικές χαρές. Τη σχετική απόφαση πήρε ο δήμος της ολλανδικής πρωτεύουσας η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία, η οποία ενδεχομένως θα πάψει πλέον να περνάει βαρετά στις περιπολίες της. Οι ένστολοι, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», συνέστησαν μάλιστα στους δήμους του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρωτεύουσας. Όσον αφορά στους «εραστές του πάρκου» θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες: Αρχικά, πρέπει να περιμένουν μέχρι τη δύση του ηλίου και στη συνέχεια είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα προφυλακτικά τους μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης. Ένα πράγμα «ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε» επί της φύσης!

 “Benefits Supervisor Sleeping” Lucian Freud- 1985 (πηγή: αρχείο Lucian Freud)

Η ιδανική διάρκεια
«Από επτά έως δεκατρία λεπτά συν τα προκαταρκτικά! Λεπτό παρακάτω!» Τάδε αποκάλυψε μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine, σχετικά με το πόσο πρέπει να κρατάει η σεξουαλική επαφή προκειμένου να είναι ικανοποιημένοι και οι δύο. Τη μελέτη αυτή έκαναν 33 Καναδοί και Αμερικανοί σεξολόγοι σύμφωνα με τους οποίους τα δύο λεπτά είναι λίγα, τα τρία με επτά λεπτά επαρκή, ενώ όταν υπερβαίνουμε το μισάωρο έχουμε να κάνουμε με… κατάχρηση.

«Όταν πέφτω στα γόνατα δεν το κάνω για να προσευχηθώ» Μαντόνα

Έργο του Matthias Seifarth

Πρόστιμο στο πληρωμένο sex
Με πρόστιμο ή με φυλάκιση έξι μηνών απειλείται όποιος συλληφθεί να πληρώνει για σεξ στην Σουηδία. Η παράνοια ωστόσο δεν σταματάει εδώ αφού που η «πώληση» σεξουαλικών υπηρεσιών στην συγκεκριμένη χώρα είναι άκρως επιτρεπτή! Το παράδειγμα της σκανδιναβικής χώρας σκέφτονται να ακολουθήσουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία.

Έργο του Ιταλού δημιουργού κόμικ Μίλο Μανάρα

Τα ζωώδη ένστικτα σου θυμίζουν κάτι;
Η ζωή εμφανίστηκε στη γη περίπου πριν από 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ το sex εμφανίστηκε μόλις μετά από 2 δισεκατομμύρια χρόνια. – Ο συλβανός μακάκας (είδος πιθήκου της Αφρικής) κάνει το ταίρι του να τελειώσει φωνάζοντας. Εάν ο θηλυκός μακάκας δεν φωνάζει κατά τη διάρκεια του sex, τότε το αρσενικό δεν θα καταφέρει να τελειώσει ποτέ! –Πολύ λίγα σπονδυλωτά – εκτός από τον άνθρωπο – μπορούν να συνουσιαστούν πρόσωπο με πρόσωπο. Κάποια από αυτά είναι τα χάμστερς, οι κάστορες, οι ουραγκοτάγκοι και οι μπονόμπο (είδος πιθήκου). – Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σε τουλάχιστον 1500 είδη θηλαστικών, ψαριών, ερπετών, πτηνών και σπονδυλωτών ζώων. – Όταν μία αρσενική χήνα φλερτάρει μία άλλη αρσενική χήνα, τότε συνήθως η θηλυκή μπαίνει ανάμεσα στα δύο αρσενικά και ζευγαρώνει και με τα δύο. Μόλις γεννηθεί το χηνάκι, οι δύο μπαμπάδες μοιράζονται τα πατρικά τους καθήκοντα.- Το μόνο ζώο, εκτός από το άνθρωπο, που χρησιμοποιεί το γαλλικό φιλί ως προκαταρκτικό του sex είναι ο παπαγάλος του Αμαζονίου. – Όσο περισσότερο πίνουν οι μύγες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές τους να ζευγαρώσουν επιτυχώς. Αυτός άλλωστε είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι μύγες θεωρούνται τα καλύτερα μοντέλα για να μελετηθεί ο άνθρωπος!