Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας “Faster than Light”. Μια καταγραφή “μεγάλου μήκους” που ντοκουμεντάρει με ρεαλισμό την καθημερινή αισθητική της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Για την παραγωγή του συγκεκριμένου πρότζεκτ ένωσαν δυνάμεις η #Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσης., η LGBTQIA+ κοινότητα της Αθήνας, οι καλλιτέχνες Thomas Anthony και Kentaro Kymanomido.

Η αρχική ιδέα γύρω το φιλμ ήταν ο συνδυασμός φρέσκων επικοινωνιακών μορφών τέχνης σε συνεργασία με τον ΛΟΑΤΚΙ+ κόσμο της πρωτεύουσας.

•Ο άγρια δολοφονημένος στο κέντρο της Αθήνας Ζακ Κωστόπουλος ήταν μέλος του καστ της ταινίας. Η δολοφονία του σήμανε την αλλαγή του καλλιτεχνικού προσανατολισμού του φιλμ. Μια νέα ανάγκη γεννήθηκε. Και αυτή ήταν η ενδυνάμωση του φιλμ με στοιχεία που καταγράφουν την ζωή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μια ρημαγμένη από την οικονομική και ηθική κρίση χώρας.

 

faster than light : film trailer (2019) from thomas anthony owen on Vimeo.

faster than light: film
Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Αθήνα
Στο πλαίσιο της European Media Art Platform (EMAP/EMARE)
Με τη συγχρηματοδότηση: Creative Europe Programme of the European Union
Performers: Activista / George Kounanis, Chraja, Tracey Fischer, Giorgos Kalogeropoulos,  Efi Karagiannopoulou, Zak Kostopoulos, Maria Michailidou, Khalid Prem, Evi Tsaklanou,  Avraam Vrohidis, Thanos Papadogiannis

Μουσικό κομμάτι τρέιλερ: Shirley Bassey «This Is My Life» – Courtesy of WMG