Κάτι σαν τον Τσε, τον Πικάσο, τον Νταλί, τον Μαραντόνα, τον Γκάντι, τη Μέρλιν. Η Φρίντα Κάλο είναι μια από τις ιερές αγελάδες της μαζικής κουλτούρας.

-Η κορυφαία Μεξικάνα ζωγράφος, ποιήτρια, βιογράφος έλαμψε με την τέχνη που παρέδωσε στον λαό του Μεξικού. Ηρωοποιήθηκε, όχι για λάθος λόγους. Ήταν ο αντικομφορμισμός στη ζωή της. Το ταλέντο της και η εξέλιξή του. Ήταν και η πίστη της στη δημιουργία. Ήταν και ο αδιάκοπος αγώνας της να νικήσει τα τραύματα που προήλθαν μέσα από το τροχαίο ατύχημα, θεωρώντας τον πόνο απλή παρένθεση στη ζωή της.

 

-Η Κάλο γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1907 στο Κογιοακάν του Μεξικού. Άφησε την τελευταία της ανάσα στις 13 Ιουλίου 1954 – σε ηλικία μόλις 47 ετών – στη γενέτειρά της.

-110 χρόνια από τη γέννησή της 5000 άνθρωποι βρέθηκαν στο μουσείο τέχνης του Ντάλας, στο πλαίσιο του Frida Fest, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στους χώρους του. Περισσότεροι από 1000ους επισκέπτες είπαν να αναβαθμίσουν το νόημα της παρουσίας τους. Ντύθηκαν Φρίντα Κάλο. Όχι, δεν είπαν να γιορτάσουν τις απόκριες πρόωρα. Ήταν πως έτσι θα έμπαιναν πιο πειστικά στην ουσία του θέματος της έκθεσης…

Όπως και να έχει οι πολύχρωμοι αυτοσχεδιασμοί αρέσουν. Η Φρίντα είναι σύμβολο.

 

πηγή http://www.thedailybeast.com