Χρόνια πολλά και κάπου έχουν δίκιο οι διοργανωτές συναυλιών. Στην οικονομική ευμάρεια της περασμένης δεκαετίας για ν’ ακούσεις D.J. set του Gilles Peterson θα πλήρωνες 25- 30 ευρώ. Σήμερα το κάνεις στο ΚΠΣΙΝ δωρεάν. Έτσι χαλάει η πιάτσα; Πιάτσα, μα ποια πιάτσα; Ελεύθερη οικονομία δεν συμφωνήσαμε πως έχουμε; Ή μήπως το “ελεύθερη είσοδος για το κοινό” του ΚΠΣΙΝ είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Το αστείο είναι πως το αθέμιτος ανταγωνισμός παίζει μόνο όταν κάποιος χάνει λεφτά. Όταν υπερκερδίζει κανείς, εκτός του κοινού, δεν παραπονιέται.

Το ΚΠΣΙΝ το πρώτο βράδυ του 2018 φιλοξενεί, με είσοδο ελεύθερη, έναν άνθρωπο της μουσικής που λάνσαρε είτε από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο BBC, είτε ως παραγωγός μουσικής, είτε ως D.J., είτε ως “αφεντικό” δισκογραφικής φίρμας τη σκηνή της Βρετανικής τζαζ και της “World” μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Gilles Peterson Κυριακή 31/12 | 00.00. “Αγορά” – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός Gilles Peterson, έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και γιορτάζει μαζί μας την έλευση του νέου έτους, σε ένα DJ set που δεν γίνεται να χάσετε! Η αγάπη του Gilles Peterson για τη μουσική και η πολυπραγμοσύνη του, αποτέλεσαν στοιχεία ορόσημα στην καριέρα του. Ο αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός της κυριακάτικης εκπομπής 6Music του BBC, σήμερα συμμετέχει σε ραδιοφωνικά προγράμματα που εκπέμπουν από το Παρίσι ως το Σίδνεϋ και από τη Γαλλία και το Βερολίνο ως τη Σαγκάη, ενώ πρόσφατα ίδρυσε το δικό του ψηφιακό ραδιοφωνικό σταθμό, τον Worldwide FM, με έδρα το Λονδίνο. Ο Gilles από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, έχει διαγράψει μια μακρόχρονη πορεία ως διευθυντής δισκογραφικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Acid Jazz, της Talkin Loud και του τωρινού του εγχειρήματος, Brownswood Recordings. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών επιμελήθηκε περισσότερες από 100 δισκογραφικές συλλογές ενώ παράλληλα, πήρε μέρος και σε διάφορα διεθνή μουσικά project, όπως η δισκογραφική σειρά Havana Cultura, το άλμπουμ Brasil Bam Bam Bam, το ντοκιμαντερ La Clave και πολλά άλλα. Και δεν σταματάει εδώ! Ο παθιασμένος με τη μουσική, Peterson, διοργανώνει κάθε χρόνο τα Worldwide Awards στο Λονδίνο, στα οποία παρουσιάζεται η καλύτερη μουσική της χρονιάς, καθώς και το Worldwide Festival, το οποίο διεξάγεται σε δύο εκδοχές, η μία κάθε Μάρτιο στην Ελβετία και η άλλη κάθε Ιούλιο στη Γαλλία.