Ίσως περισσότερο και από το ίδια τα βραβεία “Χρυσές Σφαίρες”, στην τελετή των κινηματογραφικών – τηλεοπτικών βραβείων το ενδιαφέρον έκλεψε η επιλογή σταρ του κινηματογράφου, κυρίως των γυναικών, να εμφανιστούν με μαύρες τουαλέτες. Αυτό ως ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μεγαλοπαραγωγών και μεγαλοπαραγόντων του Χόλιγουντ. Με γερές δόσεις αυταρέσκειας η 48χρονη Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, πατώντας στο κόκκινο χαλί που είχε στηθεί στο ξενοδοχείο The Beverly Hilton δήλωσε: “Ο ενδυματολογικός κώδικας που ακολουθήσαμε δεν σημαίνει πως δεν θα εμφανιζόμασταν όμορφες”.

Σταρ του Χόλιγουντ όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Τζέσικα Μπελ, η Κέρι Ουάσινγκτον δεν έχασαν την ευκαιρία να λάμψουν μέσα από τις πανάκριβες ολόμαυρες δημιουργίες κορυφαίων σχεδιαστών μόδας.

Πέρα από το κόκκινο χαλί, η βραβευμένη στις Χρυσές Σφαίρες κορυφαία παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ, έριξε τη δική της βόμβα. Ο ψίθυρος που θα γίνει τελικά είδηση;  Η Όπρα δεν θα πει όχι σε μια υποψηφιότητα για το αξίωμα της πρώτης έγχρωμης γυναίκας προέδρου στις Η.Π.Α.;

Η μαυροφορεμένη Όπρα έφυγε από την τελετή των βραβείων κρατώντας το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille Award  για τη συνολική παρουσία της στην τηλεόραση.

Μαύρα ρούχα διάλεξε και η Μέριλ Στριπ

Το θέμα του ενδιαφέροντος για την προεδρία από την παρουσιάστρια ανακοινώθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού τη στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο της, στον μονόλογο που έβγαλε για τη Γουίνφρεϊ ο ηθοποιός, με έντονες πολιτικές ανησυχίες, Σεθ Μέγιερς.

Λίγο αργότερα το #Oprah2020 και το #GoldenGlobes πήρε φωτιά.