Δεν είναι μουσική που θα την ακούσεις στο ραδιόφωνο. Δεν είναι μουσική που μπαίνει σε play lists. Δεν είναι μουσική που θα τη διαλέξουν D.J.’s και θ’ ανέβει στα τσαρτ του Shazam. Η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου, ναι του πρώην κιθαρίστα στις Τρύπες, είναι αυτό που θα έλεγες ελληνική μουσική δωματίου. Στις συναυλίες του, στη σκηνή ανεβαίνει μια μικρή ορχήστρα εγχόρδων και για δύο ώρες ακούς κάτι που δεν φτάνει στα αυτιά σου συχνά.

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στο πρότζεκτ «Acoustic Set» επιστρέφουν στην Αθήνα και το ΙΛΙΟΝ plus την Παρασκευή 27 Απριλίου. Από τη μάλλον μακρινή -αλλά πάντα επίκαιρη- εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Χειμερινοί Κολυμβητές και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, αυτός ο προικισμένος κιθαρίστας κάνει τον δικό του περίπατο στη μουσική, οργανώνοντας ένα μουσικό σκηνικό, που άλλες φορές θυμίζει σάουντρακ και άλλες εκδοχή της ελληνικής τζαζ. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν εφησυχάζει και δεν αναπαύεται σε δάφνες του παρελθόντος. Δεν ερευνά απλά, αλλά καταθέτει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα της έρευνάς του, είτε με δίσκους είτε με τις δουλειές του για τον κινηματογράφο και το θέατρο (με πιο πρόσφατη το «Στέλλα Κοιμήσου» του Γ. Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο), προσφέροντάς μας ταξίδια μελωδικά, ποικίλων διαθέσεων και ευχάριστα απρόοπτων προορισμών.

Μαζί του επί σκηνής οι ξεχωριστοί μουσικοί του «Acoustic Set», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου «Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά, μες στη χαρά είν’ ο πόνος» και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την τέταρτη δισκογραφική δουλειά του Μπάμπη Παπαδόπουλου.
Συντελεστές:

Φώτης Σιώτας: βιολί και βιόλα | Μιχάλης Βρέττας: βιολί | Δημήτρης Βλαχομήτρος: μπουζούκι 
Διονύσης Μακρής: κοντραμπάσο | Τάσος Μισυρλής: τσέλο 
Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου 

Παρασκευή 27 Απριλίου – ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνο: 210 88 24 383, 6983 600 510
Ωρα έναρξης: 22:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00)
Είσοδος: 10€