του Γιάννη Παναγόπουλου //

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. ΟΚ! Αν χίλιες λέξεις είναι μόνο η εικόνα του φευγάτου Μακεδονοraver διαδηλωτή που μάχεται γυμνός για την ιστορική δικαίωση της Μακεδονίας, τότε πόσες εικόνες θα ήθελες για τις ερωτήσεις στιλ ψηφοφορίας Eurovision των δημοσιογράφων στη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018; Υπάρχει ποτέ περίπτωση η Κύπρος να μη μας δώσει το δωδεκάρι; (ακόμα και αν δεν το δώσει, πάντα υπάρχει μια επόμενη χρονιά). Οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν το… παραπάνω δόγμα.

Και για να εξηγούμαστε. Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν είτε συνδεδεμένες με τις μπίζνες που κάνουν οι εργοδότες τους, είτε δεμένες με την πολιτική γραμμή των ηγεσιών των εφημερίδων τους. Το να στριμώχνεις έναν πρωθυπουργό έχει πολλές αναγνώσεις. Να τον αβαντάρεις επίσης. Μόνο που θέλει μαστοριά να χώνεις δίπλα του το μπος σου.

-Δημοσιογράφος που έκανε ερώτηση από το CNN Greece – Newsbomb, Παύλου Γιανακόπουκου – βλέπε ΒΙΑΝΕΞ, ρώτησε τον πρωθυπουργό για την πολιτική του φαρμάκου που θ’ ακολουθήσει η κυβέρνησή του. Η Θεσσαλονίκη καίγονταν. Ανακοινώθηκε πως ο ΕΝΦΙΑ, που το 2015 ήταν να καταργηθεί ως επονείδιστος φόρος, νομιμοποιήθηκε δια της έκπτωσής του. Μπλα μπλα μπλα. Αν η ίδια, ή όποια/ος, δημοσιογράφος δούλευε στο περιοδικό Σκίπερ, λέμε τώρα, θα ρωτούσε για τον ΦΠΑ στον φόρο των πανιών;

Το ίδιο και ο συμπαθέστατος κύριος που δουλεύει για το Star Κεντρικής Ελλάδας. Η δική του ερώτηση αφορούσε το καθεστώς φορολογίας που θα ισχύσει για τα κανάλια τοπικής εμβέλειας (σαν εκείνο που εργάζεται). Θα μειωθεί ή όχι, ρώτησε.

Και ερχόμαστε στη σειρά του δημοσιογράφου από το Documento. Μια ερώτηση ξεσκόνισμα στο πέτο του πρωθυπουργού. Πάνω κάτω είχε ως εξής: Η Συμφωνία με τα Σκόπια έχει τις ευλογίες Ευρωπαίων και Αμερικανών; Σόρι, (σε στιλ αμερικανικό) θα μπορούσε ποτέ πρωθυπουργός να σαμποτάρει συμφωνία που φέρει το όνομά του παραδεχόμενος πως είναι προϊόν αλλοδαπής επιρροής;;;;

Η κυρία  από το epsilon. Sex appeal λιποθυμώ...Κύριε πρωθυπουργέ μπλα μπλα μπλα…(ερώτημα) και σας ρωτάω: “Ως αριστερός κατά δήλωση σας φαντάζομαι πως θα σας έχει περάσει από το μυαλό η φράση του Μάο “Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση…”; Χαίρομαι που διαβάζετε τον Μάο, στα νεανικά σας χρόνια ήσασταν και εσείς, κατά δήλωσή σας, νιάτα της οργής και της επανάστασης.

Η αλήθεια είναι πως οι λεκτικές γκουρμεδιές του Αλέξη Τσίπρα, έστω και άνοστες, δίνουν αέρα αυτοπεποίθησης στις ουδέτερου PH ερωτήσεις του φιλοσυριζαϊκού δημοσιογραφικού μπλοκ. Ο θεός της Αυγής, ένας δημοσιογράφος-κλώνος Τσίπρα κάπου στα τριάντα, συσκευασμένος σε σακάκι με λευκό πουκάμισο – χωρίς γραβάτα – έκανε την επικίνδυνη ερώτηση για τους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Η αγαπησιάρικη αβάντα που ξεχωρίζει. Οι νέοι έφυγαν όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν 9-10 χρόνια. Ένας από τους λόγους που ο Σύριζα κυβερνά είναι αυτός. Το να ξαναρωτάς τον ξαναρωτημένο πρωθυπουργό το ίδιο θέμα είναι πληκτικό. Αλλά η Αυγή ποτέ δεν πλήττει όταν είναι να αβαντάρει τον Αλέξη.

Καλώδια, κάμερες, ο Αλέξης, ο Κυριάκος και αγάπη μόνο…