-Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα δίνατε στους νεότερούς σας;

-Να μη μεγαλώσουν. Να μην ωριμάσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν το αντίθετο. Υπήρξαν φορές στη ζωή μου που έβαζα στόχους. Να έχω κάνει κάτι σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Και κάτι άλλο σε μια συγκεκριμένη στιγμή λίγο αργότερα. Τις περισσότερες φορές μετάνιωνα για τους στόχους που έθετα. Όχι πάντα. Άλλα οι περισσότερες φορές δεν είναι εκείνες που μετράνε;

O Iggy Pop δεν χρειάζεται συστάσεις. Κάθε κίνηση, κάθε συναυλία του, κάθε τραγούδι του είναι και μια δήλωση. Το αστέρι της πανκ – ροκ. Ο υπερκινητικός τύπος από το Μίσιγκαν, που κάποτε με τους Stooges μάς είπε πως το ροκ μπορεί να χωρέσει σε τρία ακόρντα και τον ανεξέλεγκτο θυμό, θα είναι μαζί μας, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Festival, για να αποδείξει πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του.

Το καλλιτεχνικό οπλοστάσιο του Iggy Pop είναι τεράστιο. Στην Αθήνα αναμένεται να ερμηνεύσει τα “Lust For Life”, “The Passenger”, “Candy”, “Nightclubbing”, “China Girl”, “I’m Bored”, “Real Wild Child”, “Home”, “Wild America”, “Funtime”, “Some Weird Sin”, “Gardenia” μαζί με τα μυθικά standards της εποχής των Stooges: “I Wanna Be Your Dog”, “Gimme Danger”, “Search and Destroy”, “T.V. Eye”, “No Fun”, “Down on the Street”, “Real Cool Time”, “Sick Of You”, “Loose” και πολλά ακόμα.

O Iggy Pop είναι 72 ετών. Θεωρείται θρύλος για το πανκ – ροκ. Και η τσαρτ καριέρα του δεν είναι εφάμιλλη του σεβασμού που απολαμβάνει από μουσικούς και το κοινό του. Η μοναδική του παρουσία στο αμερικάνικο τοπ – 40 έγινε το 1990 όταν ερμήνευσε το τραγούδι Candy με την Κέιτ Πίρσον των B’52’s. O Pop όμως δεν είναι μετρήσιμη αξία.

O Pop σκέφτηκε να φτιάξει τη δική του μπάντα μετά από κονσέρτο που έδωσαν οι Doors το 1967 στη γενέτειρά του Μίσιγκαν. Μαγεύτηκε από το προκλητικό ύφος του Τζιμ Μόρισον. Έναν χρόνο αργότερα γεννήθηκε το πρώτο του συγκρότημα, οι The Psychedelic Stooges. Το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο ήταν για τη δισκογραφική φίρμα που ηχογράφησαν και οι The Doors. Και λίγο αργότερα απλά ονόμασαν το συγκρότημά τους The Stooges. Το πρώτο, ομώνυμο, άλμπουμ του συγκροτήματος του Iggy Pop κυκλοφόρησε το 1969 και το δεύτερο, το 1970, είχε τον τίτλο “Fun House”. Το 2003 η βίβλος της ροκ μουσικής, το περιοδικό Rοlling Stone, το συμπεριέλαβε στη θέση 191 με τα “Καλύτερα 500 άλμπουμ όλων των εποχών”, όμως την εποχή της κυκλοφορίας του το συγκρότημα δεν κέρδισε. Μόνο έχασε. Ήταν μια εμπορική αποτυχία. Την ίδια περίοδο ο Pop ήταν ο ηρωινομανής τραγουδιστής συγκροτήματος χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο.

•Η καριέρα του Pop ξαναπήρε μπρος όταν συνάντησε τον Ντέιβιντ Μπόουι στη Νέα Υόρκη το 1971. Αποφάσισαν να επανασυστήσουν τους The Stooges με τον Βρετανό Αδύνατο Λευκό Δούκα σε θέση παραγωγού. Το 1973 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Raw Power. Ο Pop παρέδωσε στη μουσική ένα ακόμα ωμό διαμάντι ροκ μουσικής που φυσικά ήταν μια ακόμα εμπορική αποτυχία.

Το 1977, ξανά με τη βοήθεια του φίλου του Μπόουι, ο Pop υπόγραψε σε δισκογραφική εταιρεία και αμέσως μετά κυκλοφόρησε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ της σόλο καριέρας του. Τα The Idiot και Lust for Life. Το δεύτερο, πέραν του ομώνυμου τραγουδιού, περιείχε και το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι του ως σήμερα, το The Passenger. Στην πορεία του χρόνου από τότε ως σήμερα έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και μουσικούς παραγωγούς. Η δισκογραφία του μετρά 22 άλμπουμ. Τα σινγκλ που έχει κυκλοφορήσει ή έχει ερμηνεύσει ως καλεσμένος άλλων καλλιτεχνών είναι αναρίθμητα.

Release Athens – Σάββατο 8 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

20.30 James
19.00 Shame
18.10 The Noise Figures
17.20 The Dark Rags

17:00  Πόρτες και ταμείο

Διάθεση εισητηρίων:
Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / www.viva.gr / www.releaseathens.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking.
Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”
Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)