Ο κάθε Νότης (Σφακιανάκης) μπορεί να φλυαρεί ανιστόρητα και πνευματικά, καθόλου αρχαιοελληνικά, για την υπεροχή της Ελλάδας παντού. Και φυσικά παντού και πάντα θα υπάρχουν Λιάγκες που θα τον θεωρούν ακραίο αλλά, παράλληλα, άντρα με βαριά κοχόνες που δεν φοβάται να πει την άποψη του όσο σκληρή και αν είναι. Δεν είναι σκληρή, μάλλον βολική είναι. Όχι, ο θεός δεν πήρε εφάπαξ και είπε να περάσει τον χρόνο του πάνω στην εκλεκτή του, ανεπανάληπτα όμορφη, Ελλάδα μας. Και όσο η γη γυρίζει, τόσο πάνω της θα γυρίζουν άνθρωποι. Την επόμενη φορά που θ’ ακούσεις κάτι «έχουμε την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, μας χαλάνε οι μετανάστες που οι δικές τους δεν είναι τόσο όμορφες» πάρε μια οπτική τζούρα από την Ινδία. Πολλοί τουρίστες που πήγαν εκεί γύρισαν πίσω φρικαρισμένοι από τη φτώχεια, την ανέχεια. Ναι, έτσι είναι. Αλλά υπάρχει και μια άλλη Ινδία που μαγεύει. Πάνω της, πέντε σημεία που λάμπουν ομορφιά είναι:

1.Ηλιοβασίλεμα στον ποταμό Brahmaputra

Ο Brahmaputra είναι ένας από τους σημαντικότερους ποταμούς της βορειοανατολικής Ινδίας. Έρχεται από το Θιβέτ και ρέει μέσα από τα μεγάλα φαράγγια του Arunachal και της κοιλάδας του Assam για να καταλήξει στον κόλπο της Βεγγάλης. Είναι μήκους 2.900 χλμ.. Στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, όταν τα σκοτεινά σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω στον ουρανό και οι ακτίνες του ήλιου παίζουν με το νερό του ποταμού, το θέαμα είναι μαγικό.

2. Τα σκαλιά στο Βαρανάσι

Το Βαρανάσι ή ο Μπανάρας είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ινδίας. Θεωρείται ως η ιερή πόλη από τους Ινδουιστές, αλλά και από τους Βουδιστές και ως η πόλη των ναών της Ινδίας. Η πόλη έχει μεγάλο αριθμό ghats – σκαλοπατιών που ξεκινούν από τον Γάγγη, τα οποία χρησιμοποιούνται για μπάνιο και διάφορες πνευματικές δραστηριότητες. Το Varanasi Ghats είναι ένα από τα μέρη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

3. Οι μυθικές και εξωτικές παραλίες της Goa

Goa. Γνωστή για τις λευκές όμορφες παραλίες, την αρχιτεκτονική παγκόσμιας κληρονομιάς και τα αξιοθέατα λατρείας. Οι εξωτικές παραλίες του μικρού κρατιδίου Γκόα είναι γνωστές παγκοσμίως. Αποτελούν το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο μαζί με την κουζίνα και τον πολιτισμό της περιοχής.

4. Οι Ναοί της πόλης Bhubaneswar

Bhubaneswar, γνωστή ως πόλη Ναών ή πόλη ιερό της Ινδίας. Της “ανήκουν” περισσότεροι από 600 ινδικοί ναοί. Η Bhubaneswar είναι η μόνη πόλη με αφιερωμένο ναό στη Μεγάλη Τριάδα «Μπράχμα-Βισνού-Μαιχς», που είναι ο Ναός του Μπράχμα Βίντσαγουαγκ, ο ναός του Βισνού Γκάντι Γκαραμπάου και ο ναός του Λινγκαράι του Μεγάλου Θεού Λόρδου Σίβα.

5. Οι κήποι του τσαγιού Darjeeling

Το Darjeeling βρίσκεται στους πρόποδες των μεγάλων Ιμαλαΐων στην ανατολική Ινδία. Η μεγάλη φυτεία τσαγιού είναι επίσης γνωστή ως Κήποι τσαγιού Darjeeling. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Το τσάι του Darjeeling είναι γνωστό για τη γεύση και την ποιότητά του.

πηγή: http://www.walkthroughindia.com