Δεν είναι η Αθήνα ανάμεσά τους. Είναι οι δέκα πόλεις του κόσμου που οι χρήστες του Instagram «μοιράστηκαν» περισσότερο το 2016.

-Εντάξει, το στόρυ δεν είναι άγνωστο. Καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του instagram, το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο έχει κάπου στους  500.000.000 ενεργούς  χρήστες, μοιράζονται σε καθημερινή βάση όχι μόνο φωτογραφίες και βίντεο. Μοιράζονται, επίσης, και πηγές έμπνευσης για προορισμούς ανά τον κόσμο.

Χάρη στις λειτουργίες geolocation και geotags, το Instagram δείχνει ποιες ήταν, κατά τη διάρκεια του 2016, οι πόλεις με περισσότερα shares στο διαδίκτυο.

  1. Τζακάρτα – Ινδονησία.

1

Στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας μπορούν να αναζητηθούν όλα αυτά που συνοψίζουν αυτή την υπέροχη χώρα. Δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι έρχονται από κάθε γωνιά σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Είναι ότι θέτουν τους δικούς τους πολιτισμούς, τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες τους στα περισσότερα από 15.000 νησιά που ανήκουν στη χώρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο κολάζ. Περπατώντας κάτω από ένα δρομάκι με πάγκους των τροφίμων μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Προϊόντα από τα πιο απίθανα σημεία της γης. Αμέτρητα καταστήματα ακόμα και στις πιο απίθανες γωνίες της πόλης λειτουργούν κάθε μέρα, όλη ημέρα.

9. Κωνσταντινούπολη – Τουρκία. 

1-1

Πόσο απέχει η πραγματική ζωή από εκείνη που έχουμε στα social media; Η «Πόλη» ήταν το τελικό στάδιο του θρυλικού Δρόμου του Μεταξιού που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη. Πολλοί έμποροι που ήρθαν εδώ ερωτεύτηκαν αυτή την πόλη που αποφάσισαν να την κάνουν σπίτι τους. Η Κωνσταντινούπολη έχει μια πολιτιστική πολυμορφία. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα σημεία του πλανήτη.

8. Ρίο Ντε Τζανέιρο – Βραζιλία

1-2

Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος όπως το Ρίο. Είναι μια εντελώς μαγευτική πόλη που συνδυάζει, ταυτόχρονα, πολλές δράσεις. Μπορείς να περπατήσεις με τα πόδια μέσα στα πάρκα της πόλης.  Μπορείς να ακούσεις μουσική ή να απολαύσεις την νυχτερινή μουσική στο Lapa. Να δεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο θρυλικό γήπεδο Maracanã. Μπορείς να ζήσεις την, νυχθημερόν, μοναδική ατμόσφαιρα της παραλίας Copacabana. Οι Cariocas έχουν όμορφο πνεύμα. Και ο ρυθμός της ζωής τους στην πόλη είναι μοναδικός.

7. Αγία Πετρούπολη – Ρωσία

1-3

Γνωστή ως η «Πόλη των τσάρων», η οποία αρχικά δεν ήταν παρά ένας τεράστιος βάλτος, η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι σήμερα μια εκθαμβωτική μητρόπολη της οποίας η θαυμάσια μεγαλοπρέπεια δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει.

6. Λος Άντζελες – Η.Π.Α.

1-5

Λος Άντζελες. Κάτι περισσότερο από παραλίες και λόφους. Ένας φάρος για αμέτρητους ονειροπόλους rockers και ριψοκίνδυνους τύπους. Μια ανοιχτόμυαλη πόλη που ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να ζήσουν αφήνοντας στην άκρη περιττές κρίσεις ή ντροπές.

5. Παρίσι – Γαλλία

1-6

Από όπου και αν έρχεσαι στο Παρίσι αισθάνεσαι  μια μοναδική οικειότητα. Υπέροχη αρχιτεκτονική. Εκλεκτή κουζίνα. Μόδα. Μουσική. Θησαυροί της τέχνης. Κάθε μπλοκ της  πόλης  είναι σαν ένα μωσαϊκό των λαών. Κάπως έτσι ή μόνο έτσι δεν ορίζουμε μια πόλη μητρόπολη;

4. Σαο Πάολο – Βραζιλία

1-7

Αρχικά η πόλη, το μέγεθος της τρομάζει. Μην ανησυχείς, είναι μόνο μια πρώτη ματιά. Ωστόσο, η πολιτιστική ζωή που εξελίσσεται είναι πραγματικά πλούσια. Με περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, εκατοντάδες μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, θέατρα και πειραματικές σκηνές, νυχτερινά κέντρα, υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα.

3. Μόσχα – Ρωσία

1-8

Η Μόσχα ενθουσιάζει τον επισκέπτη με την τέχνη, την ιστορία και το μεγαλείο της. Τα απομεινάρια του σοβιετικού κράτους είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη.  Τα βλέπεις, ζεις μαζί τους  και πας παρακάτω. Αυτή η περήφανη πόλη που συχνά στέκεται αμήχανη όταν συνδέει το παρόν με το παρελθόν της  είναι ένα διαμάντι που πολλοί, ακόμα, δεν έχουν ανακαλύψει πραγματικά.

2. Λονδίνο – Βρετανία

1-9

Χρειάζεται να γράψουμε κάτι γι’  αυτή την πόλη;

1. Νέα Υόρκη – Η.Π.Α.

1-10

Ίσως ο πιο πολυφωτογραφημένος προορισμός στον κόσμο. Άδικα; Broadway. Central Park. Times Square. Η γέφυρα του Μπρούκλιν. Σκέψου κάτι που ανήκει στο παρόν σου.  Ο,τι και αν είναι αυτό, από  τη Νέα Υόρκη γεννήθηκε, πέρασε ή μένει εκεί.