Στην  -αποδεδειγμένη- αγάπη των Ελλήνων  σινεφίλ θεατών  στον ιρανικό κινηματογράφο ποντάρει το μίνι φεστιβάλ με ιρανικές ταινίες  μικρού μήκους  που ξεκινά απόψε Μαϊου στον κινηματογράφο Στούντιο με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

 Είναι αναμφισβήτητη ή άποψη ότι ο Ιρανικός κινηματογράφος είναι ένα σπουδαιότατο κομμάτι της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής με σημαντικές ταινίες από εμπνευσμένους δημιουργούς οι οποίοι κόντρα στις ιδιαίτερες αντιξοότητες του συστήματός τους παράγουν τέχνη ιδιαίτερη και τόσο προσωπική που θα μπορούσαμε να μιλάμε για «Ιρανική Κινηματογραφική Σχολή». Ενώ το ελληνικό κοινό σε γενικές γραμμές γνωρίζει τις παραγωγές μεγάλου μήκους των Κιαροστάμι, Φαραντί, Παναχί, κ.λπ είναι σχεδόν άγνωστο πεδίο το κομμάτι της Ιρανικής μικρής ταινίας που αφορά κατά κύριο λόγο σε ΜΗ καταξιωμένους νέους δημιουργούς, μια παραγωγή που στο σύνολό της δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την μεγάλη Ιρανική ταινία. Το φεστιβάλ στοχεύει στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με το υλικό αυτό.

ΑΠΟ 23/5 ΕΩΣ 29/5

ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

STUDIO NEW STAR ART CINEMA 
ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τηλ 210-8640054 –2108220008

 Η μικρού μήκους ταινία μπορεί και αποδίδει σύντομα, ευέλικτα, συμπυκνωμένα και με ισχυρή άποψη σημαντικά ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και τα καταγράφει με φρεσκάδα, νεανικότητα και τολμηρότητα. 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

The scarecrows die too by Parviz Rostami

2014, 15.00’

BEST DIRECTION

H ιστορία μιας γυναίκας που επισκέπτεται έναν γέρο που ζει σε ένα από τα χωριά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν. Ο γέρος έχει χάσει τον γιο και τη νύφη του λόγω μιας έκρηξης βομβαρδισμού. Η συλλογή υπολειμμάτων στα βουνά που περιβάλλουν το χωριό υπενθυμίζει στους χωρικούς την πικρή μνήμη του χωριού και συχνά τους οδηγεί στον τόπο του συμβάντος.

Manicure by Arman Fayyaz

2018, 15.00’

FOR BEST PRODUCTION

Η νεαρή γυναίκα που αυτοκτόνησε μεταφέρεται για να ταφει στο τοπικο νεκροταφείο, αλλά οι φανατικοί χωρικοί το απαγορεύουν μετά την ανακάλυψη της γυναικείας φύσης του ερμαφρόδιτου άντρα της και τη δέσμευση με τη σύζυγό του.

 

Ayoob by Amin Qavami

2017, 21.45’

O Αγιουμπ μεταφέρεται στο νοσοκομείο με νεκροφόρα αντί για ασθενοφόρο.

FOR BEST ACTOR IN A LEADING ROLE to Farzad Baqeri

Temporary by Behzad Azadi

2013, 15.29’

Η Zahra ζει με τη μοναχοκόρη της στην Τεχεράνη. Είναι προσωρινά παντρεμένη με έναν άνδρα που δεν την έχει δει ποτέ, έστι ώστε να ζήσει τη ζωή της, μετα τη συμβουλή της γειτόνισσας.

FOR BEST ACTRESS IN A LEADING ROLE to Nasim Kiani

Zona by Toofan Nahan Ghodrati

2107, 21.00’

Ένας άντρας καλείται στο δικαστήριο μετά από τις καταγγελίες μιας γυναίκας ότι την άφησε έγγυο. Λαμβάνονται εξετάσεις DNA και τα αποτελέσματα ρίχνουν φως σε άλλα γεγονότα στη ζωή αυτού του ανθρώπου.

FOR BEST DIRECTION OF PHOTOGRAPHY to Askhan Askhani

Periodicity by Ali Khoshdouni Farahani

2017, 08.59’

Σε έναν μη συγκεκριμένο χρόνο και χώρο ο άνθρωπος μέσα στο μικροσκοπικό του κύτταρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό ήχο.

FOR BEST SOUND to Ramin Abolsedgh

Ice water by Jalal Saedpanah

2015, 15.54’

Ίσως κανείς δεν ξέρει την αξία του νερού καλύτερα από έναν γέρο που έδεσε τα σταγονίδια νερού στη ζωή του για να κρατήσει ζωντανό τον κύκλο των ζώων.

FOR BEST SET DESIGN to Salah Saedpanah

The cemetery men by Ali Mardomi

2015, 29.27’

Ενας γέρος είναι ο μόνος αφηγητής των τραγωδιών της Καρμπέλα σε ένα παλιό νεκροταφείο στα περίχωρα της πόλης. Όταν εισέρχεται ένας νεότερος αφηγητής, η ειρήνη του γέρου διαταράσσεται.

FOR BEST COSTUMES DESIGN to Ali Mardomi

It rains slowly by Saeed Nejati

2015, 15.0’

Η ιστορία συνέβη το 1980 και το θέμα της είναι: ένας δάσκαλος διδάσκει στους μαθητές ποια ελευθερία είναι και πώς να αντέχουν την αδικία.

FOR BEST FILM EDITING to Saeed Nejati & Emad Khodabakhsh & AUDIENCE AWARD

The little boy by Mona A. Shahi

2015, 07.00’

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια πόλη υπό τη συνοδεία στρατιωτικών, αλλά ένα μικρό αγόρι δεν θέλει να τους ακολουθήσει, καθώς έχει την δική του αποστολή.

FOR BEST ANIMATION

For sale by Ali Bana`iyan

2017, 14.00’

Honorary distinction

Are you volleyball?! by Mohamad Bakhshi

2017, 14.00’

Μια ιστορία για τους αιτούντες άσυλο που έχασαν την ειρήνη τους κατά τη διάρκεια του πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη θέση στον κόσμο για να ζήσουν. Φτάνουν στα σύνορα και ξεκινά η ιστορία.

Honorary distinction

Hostess by Omid Abdollahi

2014, 20.28’

Μια μέσης ηλικίας γυναίκα δέχεται διστακτικά να συμμετάσχει στο νυχτερινό πάρτι του γιου της, αλλά όχι ως επισκέπτης. Είναι η οικοδέσποινα.

Honorary distinction

Icky by Parastoo Cardgar

2016, 05.55’

It is the story of a child living in a land whose people have solved Rubik`s Cube as their head.

Honorary distinction

Animal by Bahman & Bahram Ark

2107, 14.00’

Ένας άνθρωπος που θέλει να περάσει τα σύνορα, μεταμφιέζεται ως κριάρι.

Honorary distinction

Rope by Azar Μansoori

2016, 07,11’

Διηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που ζει σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι έχουν σχοινί εκτέλεσης πάνω από το κεφάλι τους.

Ηonorary distinction 

Not yet by Arian Vazirdaftari

2106, 15.00’

Η Hasti σπουδάζει στο εξωτερικό και οι γονείς της είναι αποφασισμένοι να γιορτάσουν τα γενέθλιά της.

Ηonorary distinction

The fan!? by Mostafa Emami

2015, 5.55’

Ένα μικρό παιδί ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο,ψάχνει κάτι.

Ηonorary distinction