του Μάρκου Ψυχάρη//

φωτογραφίες Ιπποκράτης Ippo Ναυρίδης //

Μια Greatest Hits βραδιά. Οι Jamiroquai, η μουσική μηχανή του περήφανου, εγωιστή, υπερταλαντούχου τραγουδιστή Τζέι Κέι, στο πέρασμα της από την Αθήνα παρουσίασε μια σύνοψη καριέρας της στη ντισκο – φανκ – acid jazz μουσική. Αυτή η  συναυλία τα είχε όλα. Στην έναρξή της προβλήματα ήχου, πολύ χορό από τους φαν της μπάντας, άρτια ερμηνεία από τους μουσικούς. Ένα από τα απωθημένα του αθηναϊκού συναυλιακού κοινού που θέλει μεγάλες συναυλίες στην πόλη εκπληρώθηκε. Και παρατηρώντας το κοινό που βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Νερού, αν λέγαμε πως ήταν κάπου στις 15.000 δεν θα ήταν υπερβολή, τονώνει την αυτοπεποίθηση των οργανωτών συναυλιών πως τελικά οι συναυλίες “μεγάλων ονομάτων” δεν είναι και τόσο ρισκοβόρες.

Οι Jamiroquai στην Αθήνα μας παρουσίασαν αυτό που θα θέλαμε να παρουσιάσουν. Ένα ταξίδι στο χρόνο της καριέρας τους. Από το “Light Years”και “Space Cowboy” από το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας τους The Return of the Space Cowboy, “Traveling Without Moving” από το ομώνυμο τρίτο τους άλμπουμ, “Seven Days In Sunny June” από το 6ο τους άλμπουμ “Dynamite”.

Ο Τζέι Κέι στη σκηνή προσπάθησε να χορέψει, ηλικία και θέματα υγείας ίσως δεν τον άφησαν να κάνει τη “δουλειά” με περισσότερη άνεση. Και το κοινό έκανε το αυτονόητο, να χορέψει με όλη του την καρδιά.

Εδώ να πούμε πως στην τρίτη και τελευταία βραδιά του Release Festival, λόγω Jamiroquai φανταζόμαστε, είδαμε τα πιο όμορφα κορίτσια της πόλης. Η ντίσκο – φανκ είναι κατά κάποιον τρόπο η μουσική τους.

Καλό καλοκαίρι