Την ίδια στιγμή που οι δρόμοι της Βαρκελώνης φλέγονται, οι διαδηλώσεις υπέρ μιας ανεξάρτητης Καταλονίας μαίνονται, η ηθοποιός – και κυρίως η αυτοπροσδιοριζόμενη ως αρτιβίστρια (από το “αρτ” – τέχνη) – Τζορντίνα Σαλαμπέρτ δίνει τη δική της παράσταση. Φωτογραφίζεται από επαγγελματίες φωτορεπόρτερ αλλά και τυχαίους περαστικούς σαν ζωντανό άγαλμα.

Οι περφόρμανς της θέλουν να καταδείξουν τον πόνο που προκαλεί στην ίδια αλλά και τους συμπατριώτες της καταλανούς η ισπανική “κατοχή”. Μιντιακή υπεραξία, ανεξάντλητη ορμή για προβολή ή μια τίμια άλλου τύπου διαμαρτυρία υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών. Η Jil Loveτο προσωνύμιο της Τζορντίνα Σαλαμπέρτ, φροντίζει ιδιαίτερα το στάιλινγκ των εμφανίσεών της. Δανείζεται σε ισόποσες δώσεις το λουκ του επαναστατημένου δρόμου αλλά και εκείνο των κυριών που ζουν στις βίλες του απόμακρου βουνού της Βαρκελώνης, Τιμπιντάμπο, που κατεβαίνουν τις Κυριακές για τουρισμό στις ψαροταβέρνες της Μπαρθελονέτα για να αισθανθούν ένα με τον λαό. Η Jil είναι μια φωτογενής Καταλάνα. Το μαλλί της το επιμελούνται επιφανείς κομμωτές της Βαρκελώνης. Η σελίδα της στο facebook είναι γεμάτη ευχές στον λαό της πόλης που τιμούν το δίκαιο αίτημα των αυτονομιστών Καταλανών ηγετών, συνθήματα υπέρ της ανεξάρτητης Καταλονίας αλλά ευχαριστίες για το μίντια ατένσιον που κερδίζει ποζάροντας ως “ματωμένη” αγωνίστρια.

•Σε μια από τις επαναστατικές παραστάσεις της η Jil κατέβηκε στους δρόμους, πόζαρε σαν άλλο άγαλμα της ελευθερίας έχοντας κολλήσει στο γυμνό της σώμα φωτογραφίες των Καταλανών πολιτικών που διώκονται από τις ισπανικές αρχές. Μπικουτί, ίνσταγκραμ και επανάσταση.