Η επικοινωνία “φωνάζει” γύρω από μια νέα προδοσία. Το Μακεδονικό κυκλοφορεί ανάμεσα μας όχι απλά ως διάλογος αλλά και ως μέσο εκτόνωσης μιας ιστορικής εκδοχής.

Αντιγράφουμε ποστ που ανέβασε στο facebook ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

“Σκουπίδια ότι μας «κλέβουν το όνομα», τερατολογίες ότι «εκχωρούμε γλώσσα και ταυτότητα», ανοησίες περί αλυτρωτισμών, ότι δηλ. θα εκστρατεύσουν να καταλάβουν την ελληνική Μακεδονία. Ζήσαμε μια μαζική παράκρουση επί τριάντα χρόνια. Πρόκειται για ένα πηχτό και αδιαπέραστο τείχος στα μυαλά των ανθρώπων. Αυτόν τον τοίχο πρέπει να κατεδαφίσουμε.

Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς και τα γαλάζια παλληκάρια που ευθύνονται για όλα αυτά, αλλά και ο Παπαθεμελής και τα πράσινα παλληκάρια που επέβαλαν εμπάργκο καυσίμων καταχείμωνο στη γειτονική δημοκρατία, (και με το αζημείωτο από το κοντραμπάντο). Δεν ευθύνεται μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που δάκρυσε on camera, αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου για τις κορώνες της εποχής. Γι αυτό και οι κατιόντες του Πασόκ, για να εξιλεωθούν, θα πρέπει να προσέλθουν στη Βουλή με στάχτη στα μαλλιά και να ψηφίσουν την συμφωνία ταπεινά και αμίλητοι. Όσο για τη ΝΔ, δεν είναι μόνο πρόβλημα του ανερμάτιστου αρχηγού της. Από κόρακα κρά θα περιμένεις.Το κόμμα αυτό του οποίου ο κορμός φτιάχτηκε στην μετεμφυλιακή εποχή, μετά την μεταπολίτευση επωφελείται μόνο από τις αδυναμίες της δημοκρατικής παράταξης.
Η συμφωνία αυτή επίσης διαλύει ένα από τα ιδεολογικά σχήματα που είχαν πιάσει ως σιδερένια λαβίδα το λαιμό του πολιτικού σώματος. Διαλύει δηλαδή το μύθο ότι αφενός έχεις τις πολιτικές δυνάμεις του εκμοντερνισμού, της λογικής, του κοσμοπολιτισμού, της τόλμης, και αφετέρου την ιδεολογία των μη προνομιούχων που είναι συντηρητική, βρίσκει καταφύγιο στη θρησκεία και στο έθνος, φοβάται τις μεγάλες αλλαγές. Για να δούμε λοιπόν τώρα, ποιοι παρατάσσονται με τις δυνάμεις της αλλαγής μιας χρόνιας άρρωστης κατάστασης, ποιοι πολεμούν το τέρας του εθνικισμού και των παραφυάδων του, και ποιοι αντιστέκονται, δημαγωγούν και ψαρεύουν στα θολά νερά.”