Τα περιστατικά είναι πολλά για να θεωρηθούν τυχαία ή ασύνδετα μεταξύ τους.  Τον τελευταίο  μήνα το φαινόμενο της κλοπής θεάτρων ή μουσικών σκηνών, κυρίως εκείνων βρίσκονται στο τρίγωνο Βοτανικός – Γκάζι – Κεραμεικός, έχει πάρει μορφή μάστιγας. Τελευταίο παράδειγμα είναι μουσική σκηνή Μεθοδία στο Βοτανικό. Προχτές βράδυ διαρρήκτες  χρησιμοποιώντας φορτηγό την άδειασαν από τον εξοπλισμό της.   Οι κλοπές γίνονται σε ώρες που τα μαγαζιά είναι κλειστά, υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που υπήρχαν μέσα σ’ αυτά εργαζόμενοι οι οποίοι επιμελούνταν σκηνικά.

Στόχος των κλεφτών είναι τα ελάχιστα χρήματα που αφήνουν οι ιδιοκτήτες στα ταμεία τους αλλά κυρίως υλικά -προβολείς, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάμερες, κονσόλες ήχου και φωτισμού- που χρειάζονται για να στηθούν οι παραστάσεις. Τα περιστατικά σε ορισμένα θέατρα είναι επαναλαμβανόμενα. Συχνά οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να εισβάλουν δύο φορές στους ίδιους χώρους.

Οι θεατράνθωποι που έχουν πέσει θύματα των απανωτών κλοπών μιλούν για οργανωμένη σπείρα, η οποία δεν διστάζει να μπει στην παρανομία για ποσά μικρής αξίας και συχνά αδιαφορώντας για το μέγεθος των αντικειμένων που κλέβουν. Μιλούν επίσης για ανθρώπους που μάλλον συμπεραίνουν αυθαίρετα πως οι πράξεις τους θα είναι κερδοφόρες έχοντας ως κριτήριο απλώς την επισκεψιμότητα των χώρων στους οποίους εισβάλλουν. 

Ο λογαριασμός κλοπών σε θέατρα είναι πλέον μεγάλος. Ως σήμερα οι διαρρήκτες έχουν μπει στα Olvio, Άβατον -ίσως ήταν και το πρώτο που διέρρηξαν-, Vault, 104, Σύγχρονο Θέατρο, Σημείο, Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Eliart. Τα θύματα μιλούν για συμμορία των έξι ατόμων. Και κάποια από αυτά υποστήριξαν πως οι διαρρήκτες κινούνται με τρεις μηχανές μικρού κυβισμού. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το γεγονός. Οι απαραίτητες καταθέσεις, συχνά πολύωρες -λόγω έλλειψης προσωπικού σε τμήματα της ΕΛΑΣ- έχουν δοθεί. Στη δική τους, ανεπίσημη, έρευνα που έκαναν οι άμεσα θιγόμενοι δηλώνουν πως αναζητώντας προστασία από τις αρχές οι τελευταίες τούς δήλωσαν πως περιπολίες στις προαναφερθείσες περιοχές κάνει μόνο ένα περιπολικό. Είναι άραγε αρκετό για το κέντρο της Αθήνας;

Μόλις χτες ο Δημήτρης Καρατζιάς από το θέατρο Vault! ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό το παρακάτω βίντεο από τη μπούκα στο θέατρο Olvio