Καμία αμφιβολία. Οι Kraftwerk είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Αθήνα, οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής σκηνής θα εμφανιστούν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Το γεγονός είναι μέρος της 3-D Concerts περιοδείας τους, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδυάζοντας μουσική και εικόνα σε ένα οπτικοακουστικό σόου που χαρακτηρίστηκε «απόλυτο έργο τέχνης».
Μία μεγάλη συναυλία που θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όσους παρευρεθούν, αφού με τη βοήθεια της 3-D τεχνολογίας (με τη χρήση projections, φωτισμού και ειδικών στολών που θα φορούν τα μέλη του συγκροτήματος), το κοινό θα βρεθεί δίπλα στους καλλιτέχνες, απολαμβάνοντας τη μουσική τους σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον. Ενα σπάνιο θέαμα από μια μπάντα που από το ξεκίνημα της πορείας της κοιτούσε στο μέλλον – και, πολλές φορές, το δημιουργούσε.
Το σόου θα διαρκέσει δύο ώρες και θα είναι γεμάτο από τις διασημότερες συνθέσεις των Kraftwerk. Στην είσοδο, οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα παραλαμβάνουν τα ειδικά 3-D γυαλιά (με το λογότυπο του συγκροτήματος και το artwork της περιοδείας), τα οποία θα κρατήσουν ως αναμνηστικό μετά τη συναυλία.
Το multi-media project των Kraftwerk ξεκίνησε το 1970 από τον Ralf Hütter και τον Florian Schneider. Εστησαν το δικό τους Kling Klang Studio στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου συνέλαβαν και ηχογράφησαν όλα τα άλμπουμ των Kraftwerk.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 είχαν κατορθώσει να κερδίσουν τη διεθνή αναγνώριση χάρη στα επαναστατικά ηλεκτρονικά ηχοτοπία τους και τον πειραματισμό με τη ρομποτική και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες. Το όραμά τους για τη μουσική του μέλλοντος έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του σάουντρακ της ψηφιακής εποχής του 21ου αιώνα.

Οι συνθέσεις τους -με τη χρήση καινοτόμων τεχνικών, συνθετικών φωνών και ηλεκτρονικών ρυθμών- έχουν μία διαχρονική διεθνή επιρροή σε μια ολόκληρη σειρά μουσικών ειδών: από το electro έως το hip-hop και από την techno μέχρι τη synth-pop. Με άλμπουμ όπως τα «Autobahn» (1974), «Radio Activity» (1975), «Trans-Europe Express» (1977), «The Man-Machine» (1978), «Computer World» (1981), τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (και όχι μόνο), οι Kraftwerk ενέπνευσαν χιλιάδες μεταγενέστερους καλλιτέχνες, δίνοντας έμπνευση για τη δημιουργία ολόκληρων μουσικών ρευμάτων. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert και Falk Grieffenhagen απεικονίζουν την πίστη τους στο ότι τόσο ο άνθρωπος όσο και η μηχανή μπορούν να έχουν μία αντίστοιχη συνεισφορά στη δημιουργία της μουσικής και της τέχνης.

Η τελευταία φορά που οι Γερμανοί πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίστηκαν στην Ελλάδα ήταν τον Ιούνιο του 2005, στα Ολυμπιακά Ακίνητα, γήπεδο Beach Volley. Η παρουσία τους ήταν μαγευτική. Ενα τοπίο τεχνολογίας που επαναπροσδιόριζε τον τρόπο με τον οποίο ακούγαμε και «βλέπαμε» τη μουσική.

Kraftwerk 3-D

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 , Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα ΜΜΜ όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο πάρκινγκ 1.000 θέσεων.
Μετρό: Σταθμός Συγγρού – Φιξ και μετά λεωφορείο, γραμμές Β2 και 550 (Στάση «Φόρος»)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση «Φόρος») είτε τραμ / γραμμές Αριστοτέλης 4 ή Θουκυδίδης 3 (Στάση Δέλτα Φαλήρου).
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση Δέλτα Φαλήρου Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή από Σύνταγμα) / Στάση Δέλτα Φαλήρου
Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση «Φόρος»)

Tιμές εισιτηρίων: 
 37 ευρώ (όρθιοι) / 47 ευρώ (καθήμενοι) προπώληση 
  
40 ευρώ (όρθιοι) / 52 ευρώ (καθήμενοι) στο ταμείο 
  
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9.00-21.00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ. – Σαβ. 11.00-19.00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr και www.viva.gr