του Μάρκου Ψυχάρη //

Και αν δεν υπάρχουν εχθροί θα τους επινοήσουμε; Κοίτα, ό,τι και να κάνει ο Κώστας Μπακογιάννης εμείς μαζί του θα είμαστε. Δεν τον γνωρίζουμε τον άνθρωπο αλλά στην προεκλογική του παρουσία η εσάνς του σούπερμαν, του κάπτεν Αμέρικα και του δίκαιου Αριστείδη είναι πανταχού παρούσα. Ο Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που επιμένει να μας στέλνει το γραφείο τύπου του, είναι φαινομενικά μόνο καθαρόαιμος λάουντζερ γιατί από μέσα του ζει ένας ατρόμητος μαχητής της δικαιοσύνης, της φιλίας.

Το τελευταίο δελτίο τύπου της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» έφτασε στο μέιλ μας μετά τη συνέντευξη που είχε ο φερόμενος ως δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης στον άρχοντα του τηλεοπτικού πόνου Γιώργο Αυτιά. Ανάμεσα στις παραγράφους που είχαν επιλεγεί να τονιστούν με μπολντ γράμματα ήταν και τα παρακάτω λόγια του Κώστα Μπακογιάννη: « Όλα αυτά τα χρόνια έχω ακολουθήσει τον εξής, πάρα πολύ απλό κανόνα. Όποιος είναι φίλος της Αυτοδιοίκησης και όποιος μας βοηθάει, είναι και δικός μου φίλος. Όποιος είναι απέναντι στην Αυτοδιοίκηση και μας δημιουργεί προβλήματα, είναι δικός μου αντίπαλος. Είναι τόσο απλό».

Εδώ να πούμε πως μέχρι σήμερα δεν γνωρίσαμε άνθρωπο που να στάθηκε απέναντι στην αυτοδιοίκηση οπότε ο Κώστας έχει μόνο φίλους. Το θεματάκι που σηκώνει κουβέντα, γιατί ένα τατς υποκειμενικότητας το έχει – να λέμε και τα στραβά έτσι; – είναι πως άλλο «το φίλος της αυτοδιοίκησης» και άλλο το «όποιος μας βοηθάει». Να πούμε εδώ πως υπάρχουν φίλοι της αυτοδιοίκησης που μπορεί και να μη βοηθήσουν τον Κώστα στο όραμά του όταν αναλάβει τη Δημαρχία της πόλης. Με αυτούς τι θα γίνει;