To  fragile και ο ξενώνας Λεωνιδαίον προσφέρουν σε έναν τυχερό μαζί ένα φίλο/η ένα αξέχαστο διήμερο στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην πανέμορφη Αρχαία Ολυμπία.

O μεγάλος τυχερός του διαγωνισμού είναι ο  Γιώργος Παρθενόπουλος 

—————————————————————————————-

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει:

✔ να κάνετε Like στη σελίδα του Fragile: www.facebook.com/fragilemag/

✔ να κάνετε Like και Share (κοινοποίηση) στον τοίχο σας στο Facebook τη σχετική ανάρτηση του διαγωνισμού

 

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδας και όχι εξωτερικού και έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 ανωτέρω ενέργειες. Στο δώρο συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό.Τα δώρα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα, δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό. Οι ημερομηνίες διανυκτέρευσης είναι συγκεκριμένες και δεν αλλάζουν. H αποστολή των στοιχείων του τυχερού πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 18 Οκτωβρίου αλλιώς δεν θα ισχύει. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε με το fragilemagazine@gmail.com

——————————————————–

Περισσότερα για τον ξενώνα

Ο ξενώνας Λεωνιδαίον πήρε το όνομά του από τον πολυτελή ξενώνα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του ιερού της Ολυμπίας, έξω από τον περίβολο της Άλτεως. Προοριζόταν για τη φιλοξενία των αξιωματούχων, οι οποίοι έρχονταν στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Χτισμένο γύρω στο 330 π.Χ. ανοικοδομήθηκε τουλάχιστον δύο φορές στους ρωμαϊκούς χρόνους και οφείλει το όνομά του στο δωρητή και αρχιτέκτονα Λεωνίδα από τη Νάξο. Παρεμβάσεις στο κτίριο έγιναν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν τεχνητή διακοσμητική λίμνη σχηματίστηκε στην κεντρική αυλή.

Ο ξενώνας βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ηρεμία και η ησυχία της περιοχής καθώς και η εύκολη πρόσβαση στα μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο, μετατρέπουν το Λεωνιδαίον σε έναν ιδανικό προορισμό κατά της επίσκεψη σας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα προσεκτικά διακοσμημένα δωμάτια συνδιάζουν την κομψή απλότητα με το βιομηχανικό σχέδιο.Στο Λεωνιδαίον οι καλεσμένοι απολαμβάνουν ένα μοναδικό καλωσόρισμα χαρακτηριστικό της ελληνικής φιλοξενίας.

Το Λεωνιδαίον είναι ένα μεγάλο, σχεδόν τετράγωνο κτήριο, το οποίο έχει εξωτερικά στις τέσσερις πλευρές του ιωνική κιονοστοιχία, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 138 κίονες με ύψος 5,55 μ. Στο κέντρο υπάρχει μια αυλή με περιστύλιο που αποτελείται από 44 δωρικούς κίονες. Μεταξύ των δύο κιονοστοιχίων αναπτύχθηκαν και στις τέσσερις πλευρές του κτιρίου, τα δωμάτια που βλέπουν στην αυλή. Τα πιο ευρύχωρα δωμάτια βρίσκονται στη δυτική πλευρά, η οποία είχε βάθος 15 μ., Η άλλη πλευρά είχε βάθος 10 m. Η είσοδος βρισκόταν στη νότια και βόρεια πλευρά. Παρεμβάσεις στο κτίριο έγιναν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν τεχνητή διακοσμητική λίμνη σχηματίστηκε στην κεντρική αυλή. Στη συνέχεια το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία των Ρωμαίων αξιωματούχων.

 

Το lounge μπαρ

Το πρωινό σερβίρεται σε αυτόν τον χώρο, μόλις ένα βήμα από το δωμάτιό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το lounge μπαρ είναι ανοιχτό για καφέ, ποτά και άλλα αναψυκτικά και το βράδυ τα φώτα είναι χαμηλωμένα ώστε το μπαρ να σερβίρει ποτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία ανάγκη για ένα αναψυκτικό, είναι ένα ευχάριστο και ήσυχο μέρος όπου μπορεί κανείς να καθίσει να διαβάσει ή να χαλαρώσει.