Ο Liu Bolin είναι “Ο Αόρατος Άνθρωπος” της τέχνης.  Του αρέσει να κρύβεται ή να κρύβει τους πρωταγωνιστές του στο περιβάλλον της φύσης ή μέσα σε εμβληματικά έργα τέχνης. Ο Κινέζος καλλιτέχνης είναι (γεννημένος το 1973), παιδί της “Πολιτιστικής Επανάστασης” του Μάο Τσετούνγκ. Οι σπουδές του στη τέχνη συνδυάστηκαν με το άνοιγμα της Κίνας στη θεοποίηση της κατανάλωσης, της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Η ιδέα του Biolin δεν είναι μονοπρόσωπη. Υπάρχει μια δίκαιη διαίρεση στο έργο του. Είναι περφόρμερ. Είναι φωτογράφος. Στο έργο του προβάλλει τη σιωπηλή πλευρά της διαμαρτυρίας.

Για να μπορέσει να πάρει μέρος στα έργα του μπορούν να χρειαστούν και δέκα ώρες προετοιμασίας. Το σώμα του πρέπει να περιέχει υψηλό βαθμό πειστικότητας με το τοπίο που θα φωτογραφηθεί. Οι τοποθεσίες που επιλέγει να φωτογραφηθεί ποικίλλουν. Μπορεί να είναι τζούφια ηφαίστεια της Κίνας ή σύμβολα της επανάστασης του Μάο.

Ο Biolin δηλώνει πως στα έργα του προβάλλει την ανωνυμία με την οποία η Κίνα αντιμετωπίζει τη σύγχρονη τέχνη. Οι αρχές της χώρας έκλεισαν το στούντιό του το 2005. Η δουλειά του όμως έχει γνωρίσει παγκόσμια απήχηση. Την έχει εκθέσει στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι.

Ο Biolin συνεχίζει να ζει στο Πεκίνο.