του Μάρκου Ψυχάρη //

Δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Ο διπολισμός της Ευρώπης είναι ισόποσα κρίσιμος με τη δική μας ανάγκη να φιεστάρουμε καλώντας ξένους ηγέτες μπας και πάρουμε groove κουράγιου, χωρίς δεσμεύσεις από τη μεριά τους.

-Ο Εμμανoυέλ Μακρόν,  πρόεδρος της Γαλλίας ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε ελληνικά στην Πνύκα. Είπε επίσης πως θα στηρίξει την Ελλάδα για λιγότερες επεμβάσεις του Δ.Ν.Τ. στη χώρα, δηλαδή τι; Θα μπαίνει ο Τσακαλώτος στο Χίλτον για διαπραγματεύσεις και λόγω Μακρόν η Βελκουλέσκου θα είναι λιγότερο πιεστική; Είπε επίσης πως οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά το τίμημα των μεταρρυθμίσεων. Πλάκα κάνει; Δεν είναι πως πληρώσαμε, είναι πως ακόμα πληρώνουμε.

-Η κυβέρνηση, δια στόματος πρωθυπουργού, τον παρακάλεσε να πάνε μαζί στη Θεσσαλονίκη, προφανώς για να τονώσει την αξία της δικής της φιέστας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε όχι στο αίτημα, τα δικά του συμφέροντα μπορούν να ολοκληρωθούν στην Αθήνα.

 

-Την ίδια στιγμή οι πολίτες της χώρας είναι σαν να έχουν βγει στα ανοιχτά θάλασσας έντασης 10 μποφόρ με ιστιοσανίδες.

-Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ετοιμάζονται για το rave party της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός θα απλώσει στον λόγο του την έννοια της λέξης κουράγιο. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποσχεθεί καλύτερες – κοστολογημένες – μέρες όταν πάρει την εξουσία.

-Οι φόροι θα παραμείνουν δυσβάστακτοι. Η ελάφρυνσή τους φαντάζει ως το ικανότερο αφροδισιακό για τη συσπείρωση ψηφοφόρων. Όλοι το γνωρίζουν. Ακόμα και οι ψηφοφόροι… Σύνδρομο της Στοκχόλμης το λένε αυτό.

Ρεπορτάζ από το Twitter.