Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η σοπράνο Μονσεράτ Καμπαγιέ. Άφησε την τελευταία της ανάσα σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Στη διάρκεια της 50χρονης καριέρας της κατάφερε να μπει στο πάνθεον της οπερατικής ερμηνείας.

Η Καμπαγιέ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1933 και στην ηλικία των 9 ετών έγινε δεκτή στο κονσερβατόριο Liceu. Με την αποφοίτησή της, το 1953, πήγε στην Ιταλία. Εκεί αρχικά τραγούδησε δευτερεύοντες ρόλους.
Η καριέρα της προχώρησε γρήγορα μετά από μια επιτυχημένη εμφάνιση ως Mimi στην όπερα La Bohème που ερμήνευσε στην Ελβετική Κρατική Όπερα στην Βασιλεία. Το 1965 έκανε ένα θριαμβευτικό ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλαμβάνοντας τον κύριο ρόλο – σε σύντομο χρονικό διάστημα – της Λουκριτίας Βοργία του Ντονιτσέτι στο Κάρνεγκι Χολ. Εκείνη η ερμηνεία την καθιέρωσε ως σταρ.

Η Καμπαγιέ προσέλκυσε ακροατήρια σε όλο τον κόσμο με την ανεπανάληπτη προσωπικότητά της. Οι οπαδοί της την ονόμασαν La Superba – Η υπέροχη.

Το 1985 πέρασε τρεις μήνες στο νοσοκομείο με όγκο στον εγκέφαλο. Και το 1993 νοσηλεύτηκε για καρδιακό πρόβλημα.

Το 2015, καταδικάστηκε από Ισπανικό δικαστήριο σε ποινή έξι μηνών για φοροδιαφυγή.

Στην Ελλάδα η τελευταία της εμφάνιση ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ζοσέ Κογιάδο

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η κηδεία της αναμένεται να γίνει την Δευτέρα στη Βαρκελώνη.