Με τα καλοκαιρινά φεστιβάλ να ανακοινώνουν τον έναν μετά τον άλλον headliners και πολλά συγκροτήματα να δηλώνουν έτοιμα να κυκλοφορήσουν νέες δουλειές, το 2018 μοιάζει σαν μια καλή υπόσχεση για τους φαν της μουσικής. Πολλές από τις παρακάτω πληροφορίες ελέγχονται και ως φήμες. Όπως και αν έχει, παίρνοντας ως δεδομένο πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, παρουσιάζουμε ανακοινωμένες επερχόμενες δισκογραφικές κυκλοφορίες αλλά και υποθέσεις που ακούγονταν γύρω από το come back καλλιτεχνών.

1.Jack White


Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτε επίσημο γύρω από κυκλοφορία άλμπουμ του το 2018 δεν έχει ανακοινωθεί. Όμως υπάρχει δήλωση που έχει κάνει και μας βάζει σε υποψίες “Είναι καλό να σπέρνω μουσική. Πραγματικά σκέφτομαι να γράψω μουσική για πράγματα που άλλοι δεν έχουν σκεφτεί ακόμα”.

2.Manic Street Preachers

Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου. Και θα έχει τον τίτλο “Resistence Is Futile”. Η ανακοίνωση της δισκογραφικής τους εταιρείας λέει πως η νέα δουλειά των Manic Street Preachers στέκεται ανάμεσα στην οργιώδη ενέργεια που έβγαλε η μπάντα στο άλμπουμ “Generation Terrorists” και την ορχηστρική σεμνότητα που εξέφρασε στη δουλειά της με τίτλο “Everything Must Go”.

3.My Bloody Valentine

Οι ήρωες του βρετανικού θορύβου από τη δεκαετία του 1990 δεν έχουν ακόμα τίτλο άλμπουμ, δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Όμως, φήμες λένε πως έχουν ηχογραφήσει επτά με οκτώ τραγούδια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.

4.The Prodigy

Οι techno χούλιγκανς έχουν έτοιμο νέο άλμπουμ και αναμένεται να το κυκλοφορήσουν στις αρχές της νέας χρονιάς. Δεν έχουν κάνει καμία δήλωση από το θέμα όμως η δισκογραφική τους έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσουν νέο σινγκλ πριν το φινάλε του 2017.

5.Arctic Monkeys

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα όμως ο μπασίστας τους Νικ Ο’Μάλει έχει πει πως το συγκρότημα ηχογραφεί νέα μουσική σε μια τοποθεσία που μόνο η μπάντα και οι κολλητοί της γνωρίζουν.

6.ΜGMT


Εντάξει, οι μέρες που τους αποδεχτήκαμε ως σωτήρες της ποπ έχουν περάσει, μάλλον ανεπιστρεπτί. Το ντουέτο κυκλοφόρησε πρόσφατα νέο σινγκλ “Little Dark Age” και μάλλον θα τουράρει το ερχόμενο καλοκαίρι.