Βαλάντης Τερζόπουλος. φανατικός – κυρίως μουσικός – blogger, προσκυνά την ποπ κουλτούρα. Επιστρέφει στους ήρωές του. Και φτιάχνει τα δικά του φωτορομάντσα με ανθρώπους ή στιγμές ανθρώπων που του «φώναξαν» κάτι μέσα από την καριέρα τους στη μουσική, το σινεμά, την εικόνα, το θέατρο, τα γράμματα.

Hotel Chelsea ή Chelsea Hotel. Για μισό λεπτό. Τι θέλει η τέχνη για να παραχθεί; Μόνο κιθάρες; Μόνο κάμερες;  Μόνο στούντιο; Μόνο ναρκωτικά; To Chelsea Hotel είναι απαραίτητο για την τέχνη όπως την μάθαμε στο φινάλε του 20ου αιώνα. Όπως την μαθαίνουμε στον 21ο. Ο Βαλάντης Τερζόπουλος μάς ξεναγεί στην ανθρωπογεωγραφία ενός ξενοδοχείου θρύλος.


Chelsea Hotel

-Μερικές από τις διασημότερες ταινίες που γυρίστηκαν στο Chelsea Hotel είναι: «Chelsea Girs» (Αντι Γουόρχολ, 1966), «9 1/2 Εβδομάδες» (‘Αντριαν Λιν, 1986), «Σιντ & Νάνσι» (Αλεξ Κοξ, 1986), «Λεόν» (Λικ Μπεσόν, 1994), «Chelsea Walls» (Ιθαν Χοκ, 2001), «Η Διερμηνέας» (Σίντνεϊ Πόλακ, 2005) και το «Midnight In Chelsea» (1997), Βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία του Μαρκ Πέλινχκτον, από το άλμπουμ του John Bon Jovi Destination Anywheres. Ο Είμπελ Φεράρα το 2008 παρουσίασε στις Κάννες το ντοκιμαντέρ «Chelsea On The Rocks», μια νοσταλγική περιήγηση στην ιστορία του ξενοδοχείου μέσα από αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και περιστατικά που σφράγισαν την ιστορία του.

Μερικά από τα τραγούδια που γράφτηκαν στο ξενοδοχείο: «Sara» του Μπομπ Ντίλαν, «Chelsea Mornings της Τζόνι Μίτσελ, «Chelsea Girls» της Nico, «Third Week In The Chelsea» των Jefferson Airplane, «We Will Fall» των Stooges, «Edie (Ciao Baby)» των Cult, «Like a Drug I Never Did Before» του Joey Ramone, «Chelsea Hotel 2» του Λεοναρντ Κοέν, «Hotel Chelsea Nights» και «City Rain, City Streets» του Ράιαν Ανταμς και το άλμπουμ «Poses» του Ρούφους Γουέιντραϊτ. Μέρος του άλμπουμ «Babyshambles Sessions» των Libertines ηχογραφήθηκε στο Chelsea το 2003, αλλά και ο Πιτ Ντόχερτι χάρισε ο­λόκληρο υλικό σ’έναν θαυμαστή που συνάντησε στο λόμπι!