Συντάκτης: Νατάσα Παπανικολάου //

«Σας προσκαλούμε και παρακαλούμε, στο όνομα του ίδιου Θεού που πιστεύουμε (αφού είμαστε Χριστιανοί, όπως κι εσείς, Κόπτες) αφού λάβετε γνώση ξανά της εν λόγω βιντεοσκόπησης, να καταθέσετε στον κ. Ανακριτή, το πραγματικό γεγονός ότι εμείς δεν ήμασταν αυτοί που επιχείρησαν να μπουν στην οικία και κτηνοτροφική εγκατάσταση του πρώτου από σας, αλλά άλλοι».

Με αυτά τα λόγια οι τρεις Αιθίοπες συλληφθέντες και προσωρινά κρατούμενοι στο κατάστημα της Χίου για το περιστατικό της απόπειρας κλοπής σε κτηνοτροφική μονάδα της Μόριας, Χαλί Μπινιάμ, Μπαχού Αφεγόρκ,  και  Τεσεφάι Μπινιάμ, κλείνουν την εξώδικη πρόσκληση που απευθύνεται στους Καθιώτη Στυλιανό του Παναγιώτη, κάτοικο Περιφερειακής οδού Μόριας, Δήμου Λέσβου, Σιμόνι Άριανιτε κάτοικο Μόριας Λέσβου και Χωριατέλλη Απόστολο του Δημητρίου, κάτοικο Μόριας Λέσβου και προς κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή.

Στην εξώδικο πρόσκληση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως μετά τη μελέτη του βιντεοσκοπημένου υλικού οι τρεις συλληφθέντες δεν ταιριάζουν καθόλου με τις φιγούρες των δραστών που καταγράφονται στο βίντεο καθώς οι σωματότυποί τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Πράγμα που μπορεί να διακρίνει κανείς με γυμνό μάτι. 

Ωστόσο στην εξώδικο απάντηση τους οι τρεις μηνυτές δεν φαίνεται να κάνουν πίσω και αγνοώντας τα στοιχεία από το βιντεογραφημένο υλικό επιμένουν να κατηγορούν, όπως όλα συνηγορούν τους λάθος ανθρώπους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως εκείνη τη μέρα  αναζητούσαν απλά έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Μάλιστα τα επιχειρήματά τους αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται ότι δηλαδή οι τρεις συλληφθέντες είναι οι πραγματικοί δράστες.

«Απ’ ότι μαρτυρούν και τα κιλά σας, όπως μας λέτε, είστε παχείς, δεν πεινάτε» απαντούν στους τρεις Αιθίοπες ενώ τους ζητούν να αποδείξουν «τη βάση της νομιμότητας σύμφωνα με τη οποία βρίσκονται στην Ελλάδα», «είστε πρόσφυγες», «έχετε αιτηθεί πολιτικό άσυλο με το γνωστό τρόπο;»

Οι τρεις μηνυτές εμμένουν στην κατηγορία πως οι τρεις συλληφθέντες είναι αυτοί που αποπειράθηκαν να κλέψουν τα ζώα τους.

Η εξώδικoς πρόσκληση των τριών Αιθιόπων 

«Μετά την μελέτη της δικογραφίας και κυρίως του βιντεοσκοπημένου υλικού, που αφορά στην απόπειρα κλοπής την 21.2.2018 στην οικία και κτηνοτροφική μονάδα του πρώτου από σας, επιβεβαιώνεται πλέον με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, ότι είμαστε αθώοι της πράξης που μας καταλογίζεται, όπως άλλωστε δηλώνουμε εξ αρχής σε κάθε τόνο.

Από αυτό λοιπόν το βίντεο είναι προφανές ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται (σημειώνουμε ότι το βίντεο έχει ληφθεί νύχτα και με βροχή και δεν είναι καθαρό), είναι 3 άνδρες μετρίου αναστήματος και λεπτοί ως προς την σωματοδομή, εκ των οποίων ο ένας φοράει κουκούλα.

Αυτοί προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με μας, καθόσον τουλάχιστον οι δύο από μας είμαστε παχύσαρκοι και ειδικά ο ένας από μας είναι εμφανώς ιδιαίτερα-πολύ παχύσαρκος.

Επίσης τα ρούχα που φορούσαμε (τα ρούχα με τα οποία μας συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα του κ.Χατζηαργυρίου, στο οποίο πήγαμε ζητώντας εμείς να καλέσει την αστυνομία, την οποία και αναμέναμε στη συνέχεια να έρθει), έχουν διαφορές με τα ρούχα που φορούν οι δράστες στο εν λόγω βίντεο.

Είναι λοιπόν κατά συνέπεια προφανές ότι εμείς και αυτοί είναι εντελώς διαφορετικά άτομα και εσφαλμένως αυτή την στιγμή βρισκόμαστε προφυλακισμένοι για κάτι που ποτέ δεν έχουμε πράξει.

Εν όψει των παραπάνω και επειδή πιστεύουμε ότι κι εσείς δεν έχετε κάποιο λόγο να επιθυμείτε να παραμένουν στη φυλακή αθώοι, καθώς και ότι ενδεχομένως κατά την αναγνώριση μας, υπό το κράτος της δικαιολογημένης τότε αγανάκτησης σας και των συνθηκών, να δηλώσατε εκ παραδρομής εμάς ως δράστες, χωρίς τούτο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,

Σας προσκαλούμε και παρακαλούμε, στο όνομα του ίδιου Θεού που πιστεύουμε (αφού είμαστε Χριστιανοί, όπως κι εσείς, Κόπτες) αφού λάβετε γνώση ξανά της εν λόγω βιντεοσκόπησης, να καταθέσετε στον κ.Ανακριτή, το πραγματικό γεγονός ότι εμείς δεν είμασταν αυτοί που επιχείρησαν να μπουν στην οικία και κτηνοτροφική εγκατάσταση του πρώτου από σας, αλλά άλλοι.

Με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα μου προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως»

πηγή: http://www.politikalesvos.gr