Μια δημόσια δήλωση που συνοδεύτηκε από ένα δημόσιο ντου. Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης δημόσια απαγόρευσε στο Νότη Σφακιανάκη να ερμηνεύει τα τραγούδια του. Ήταν μια πράξη αρκετή να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο facebook. Εκατοντάδες ηλεκτροακτιβιστές έγραψαν προσβλητικά μηνύματα στον τοίχο του Μουκίδη κατά της άποψης – πράξης του. Το αστείο ήταν πως εκατοντάδες ηλεκτροακτιβιστές έγιναν και ηλεκτροδικηγόροι ειδικευμένοι στην προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι ο Μουκίδης έγινε “μάγκας” στην πιάτσα της μουσικής γιατί το χαρισματικό παιδί Νότης ερμήνευσε τραγούδια του. Το τάιμινγκ της διαμάχης έχει τη δική του ιστορία μιας και ο Έλληνας υπερπατριώτης – φιλοχουντικός ερμηνευτής πρόσφατα εμφανίστηκε στην Αλβανία.
Το ενδιαφέρον από τον τοίχο του Γιώργου Μουκίδη στο Facebook είναι πως κανένας από τους πικραμένους της απόφασής του δεν τόλμησε να αποκαλέσει το “απαγορεύεται” του ως πράξη – άποψη του ως “φασιστική”. Το τελευταίο θα έπιανε θεωρητικό τόπο. Αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σκοινί;
Πέρα από τη γραφικότητα των αυτόκλητων υπερασπιστών του Νότη, είναι πως ο τελευταίος δεν έχει ακόμα εκφραστεί δημόσια για την απόφαση του πρώην συνεργάτη του. Ενώ ούτε ο Μουκίδης έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης. Εδώ που τα λέμε λιγότερη σημασία έχει αυτό. Χωρίς τον Νότη, τα τσιτάτα του, μια ολόκληρη “παρτίδα” κοινού θα βρεθεί χωρίς “καλλιτεχνική” έκφραση. Ο Γιώργος Μουκίδης χαλάει την πιάτσα του Εθνικού Τραγουδιού.

Εικόνα από βίντεο κλιπ του Νότη όπου ο Χατζιδάκις αναφέρεται Χατζιδάκης