του Μάρκου Ψυχάρη //

εικόνα: www.athensvoice.gr

Αυτόκλητοι “Μπάτμαν” και “Σούπερμαν” χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση που δρουν στο όνομα του λαού, όμως. Χα! Η επίθεση στην Athens Voice λίγες μέρες μετά το λιβελομέιλ της είναι οφ σάιντ. Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την επίθεση στη free press εφημερίδα. Και μετά από αυτό, τι; Η αγορά καλύτερων υπηρεσιών ασφάλειας και φυσικά μια γερή δόση ανασφάλειας για εκείνους, τους περισσότερους, που διαφωνούν με την άποψη του Ρουβίκωνα θα γίνει αναγκαιότητα.

Η Athens Voice ευτυχώς δεν είναι Σκάι. Δεν λέει, τουλάχιστον δεν το έχει κάνει ως τώρα, πως η επίθεση στα γραφεία της ήταν “Χτύπημα κατά της Δημοκρατίας”. Στο πλαίσιο του ιδεολογικού της κολλήματος, συχνά με κείμενα “ευχάριστης” βίας, αδόκιμου εξυπνακισμού, ιδεολογικών αποκλεισμών έχει χάσει τον ρυθμό αυτού που αρχικά ήθελε να καλύψει. Την πόλη. Τις κουλτούρες της.

•Η Athens Voice έχει διαλέξει το δρόμο της. Και πολλοί αναγνώστες της τον δικό τους. Δεν είναι ανάγκη να συναντηθούν. Δεν υπάρχει λόγος να αλληλοκοιταχτούν ξανά. Μέχρι εκεί όλα καλά. Το να μπουκάρεις στα γραφεία της, να καταστρέψεις χώρο που άνθρωποι κάνουν δουλειά, έστω και αν διαφωνείς με το αποτέλεσμά της, είναι τίποτα.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, κείμενο του Ρουβίκωνα.

«Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει την κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετητικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στην ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν τον θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση.

Για αυτό και εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε την Athens Voice. Γιατί δε θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει τον θάνατο μιας γυναίκας με “κυνικά αστειάκια”. Ούτε θα ανεχτούμε άλλο το πλασάρισμα των ριζοσπαστικών ιδεών ως πολιτιστικά και πολιτικά αγαθά προς κατανάλωση.

Όσο η χυδαιότητά σας θα αποτυπώνεται στις σελίδες των περιοδικών σας, θα μας βρίσκετε μπροστά σας».