Ο John Vial θέλει να πάει το στιλ που κουρεύουμε τα μαλλιά μας ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Η γεωμετρία, η αρχιτεκτονική, το χάος οδηγεί τις διαθέσεις του όταν πιάνει ψαλίδι.

Η φινέτσα του δανείζεται πολλά από την αισθητική που ακολούθησαν αστέρια της ροκ μουσικής σαν τον David Bowie, τον Bryan Ferry αλλά και το punk – rock. Ο Vial θεωρεί πως εμπνέεται για τις δημιουργίες του από την αρχιτεκτονική πινελιά της κορυφαίας Zaha Hadid.

Ο Vial τα τελευταία 30 χρόνια ζει το δικό του θρίαμβο στο χώρο της κομμωτικής. Έχει δουλέψει στα μαλλιά πολλών διάσημων του πλανήτη. Και πλέον το ύφος του έχει γίνει μανία ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλουν κάτι περισσότερο από ένα βαρετό χτένισμα.

Ο John Vial

Ο Βρετανός κομμωτής έχει κουρέψει ακόμα και τον Vidal Sassoon, τον άνθρωπο θρύλο της κομμωτικής. Ο Vial θεωρεί μια από τις κυρίαρχες επιρροές του το έργο της Hadid. Την θαυμάζει. Καθόλου τυχαία η τελευταία του έκθεση έγινε στο Zaha Hadid Design Gallery στο Λονδίνο.

Ο Vial επιστρέφει στο παρελθόν του…

Εκπαιδεύτηκα στο Ντέρμπι της Βρετανίας. Τον τόπο καταγωγής μου. Ο πρώτος εκπαιδευτής μου ήταν ένας Ελβετός κομμωτής. Ήταν ένας από τους καλύτερους που συνεργάστηκα στη ζωή μου. Ήταν πολύ πειθαρχημένος. Θα μας δίδασκε πώς πρέπει να κάνουμε τη σωστή μπούκλα και άλλα τέτοια. Όλα αυτά συνέβησαν τη δεκαετία του 1980. Αν και όλα αυτά μού φάνταζαν βαρετά, εκείνος με βεβαίωσε πως έπρεπε να τα υποστώ για να περάσω στο επόμενο στάδιο. Να δημιουργώ τις εικόνες που φλάσαραν στη σκέψη μου βλέποντας μαλλιά ανθρώπων. Μετά από εκείνη την εμπειρία άρχισα να εργάζομαι στη Vidal Sassoon. Το 1993 ξαφνικά η φίρμα έγινε ένας από τους χορηγούς της λονδρέζικης εβδομάδας μόδας. Μου πρότειναν να φτιάξω τα μαλλιά της Λίντα Εβαντζελίστα και της Κρίστι Τέρλινγκτον. Η οδηγία ήταν να δώσω όγκο στα μαλλιά τους φτιάχνοντας αυστηρές μπούκλες. Ήταν μια περίοδος που την μόδα όριζαν δέκα άνθρωποι στον κόσμο. Όμως αυτή ήταν μια αρχή που με έβαλε στο κόλπο.”

φωτογραφίες http://www.johnvial.com/