Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Θ. Κάγιος γράφει ασταμάτητα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο. Το πρώτο του διήγημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάλβος το 1970. Από το 1984 μέχρι και το 2010 εργαζόταν στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, στους τομείς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τώρα δημοσιεύει κείμενά του σε ηλεκτρονικά μέσα. Ο Παύλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Ο Κλήρος της Τρικυμίας” την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, Ιανός – Αριστοτέλους 7 – στις 7.00μ.μ.

Ο “Κλήρος της Τρικυµίας” είναι το έκτο µυθιστόρηµα του Παύλου Θ. Κάγιου. Έχει επίσης εκδώσει τα: Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια (1995), Σε είδα να ’σαι αόρατος (2000), Δεν υπάρχει ελευθερία µακριά σου (2004), Και µε κλειστά µάτια θα βλέπω (2009), Μη µ’ αφήσεις να χαθώ (2013), όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη.

– Το στόρυ του βιβλίου. Ποιος αποφασίζει στη ζωή µας; Εµείς ή όλα είναι γραµµένα στο τυχερό ή άτυχο αστέρι µας;

Θόδωρος και η Ιωάννα, δύο τριαντατριάχρονοι, ερωτεύονται µε την πρώτη µατιά, αγνοώντας πως «µέσα στης τύχης θα πιαστούν τη µήτρα» κουβαλώντας αµαρτίες γονέων. Η Ιωάννα έρχεται «από τη µεριά της αστραπής», είναι απαρνηµένη από γονείς κι αλλιώτικα «γραµµένη» στο πρόσωπο. Ο Θόδωρος, αν και πλουσιόπαιδ ο, αισθάνεται να ’χει γεννηθεί λειψός και αποκοµµένος. Πνίγεται µε τους καβγάδες στην οικογένειά του για µια διαθήκη του προπάππου του –που επί δεκαετίες κρατάει αιχµάλωτους τους κληρονόµους– και φεύγει στο εξωτερικό.
Γνωρίζοντας την Ιωάννα στη Νέα Υόρκη, αισθάνεται να συναντά αυτό που του λείπει από τη ζωή. Και βρίσκει σωτηρία στην πονεµένη αιωνιότητα του χαµόγελού της, στην απεραντοσύνη του υγρού βλέµµατός της. Το αµαρτωλό παρελθόν όµως επιστρέφει και εισβάλλει στη ζωή τους, ξεσκεπάζοντας οικογενειακές σ υνωµοσίες και ψέµατα. Αποκαλύπτονται µυστικά που γίνονται δεσµά γι’ αυτούς και τον καρπό του «παράνοµου» έρωτά τους.

Θα τολµήσουν να πάνε κόντρα στη µοίρα; Ή θα υποταχθούν στην ύβρη που προκάλεσε η πράξη ενός «Οιδίποδα εχθρού», ενός πατέρα που «βίασε» το πεπρωµένο τους όταν γεννιόντουσαν;